2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Négyen is összefogtak Észak-Korea ellen

Japán, Kína, Dél-Korea és az Egyesült Államok egységes az Észak-Korea elleni fellépést illetően. Ezt az amerikai külügyminiszter közölte, aki az elmúlt négy napban körbelátogatta az ázsiai országokat. Észak-Korea korábbi szövetségese Kína is azt akarja, hogy Phenjanban mondjanak le az atomprogramról.

A rezsim alapítója, Kim Ir Szen születésnapját ünneplik Észak-Koreában. Ez a „nap ünnepe”, mert a sztálinista vezér nélkül sötétség lenne az országban. A kivezényelt tömeg az atomtudósoknak is köszönetet mondott, akik lehetővé teszik, hogy a világ odafigyeljen Észak-Koreára. A figyelemnek a környező országokban nem örülnek. „Engem nagyon aggaszt az észak-koreai helyzet. Itt a határ közelében nagyon nem biztonságos. Ha kitör a háború, mindenki élete veszélyben lesz, és megszűnik a gazdasági termelés is” – mondta egy kínai férfi.


Korea ügyében Kína Amerikát támogatja. Az ENSZ-ben megszavazták az észak elleni szankciókat és folyamatosan követelik Kim Dzson Untól, hogy hagyjon fel a háborús retorikával. Kínának az nem tetszik, hogy amíg a fenyegetés tart, amerikai hadihajók lesznek Kína partjainál.

John Kerry külügyminiszter előbb Kínában, aztán Japánban tárgyalt. Azt mondta: Észak-Koreának minden szövetségese elfogyott. „Egy biztos: egységesek vagyunk. Ez a legfontosabb. Az északi atomprogram nemcsak a környező országokra, de az ország saját lakosságára nézve is veszélyes. Ezért elfogadhatatlannak tartjuk” – hangsúlyozta Kerry.

Az amerikai külügyminiszter azt is elérte, hogy Kína, Dél-Korea, Japán és Amerika közösen lépjen fel az internetes támadások, a kiberterrorizmus ellen. A nagy sebességű internet fél éve van Észak-Koreában, de azóta már több ezer ilyen támadást követtek el.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!