2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Negatív rekordot döntött a napi új esetek száma Németországban és Csehországban

Németországban és Csehországban a járvány kezdete óta nem regisztráltak még annyi fertőzöttet mint az elmúlt napon. Németországban közel 8 ezer, míg Csehországban több mint 11 ezer embernek lett pozitív a tesztje. Franciaországban mától lép életbe egy hónapra az éjszakai kijárási tilalom. Az osztrák külügyminiszter pedig bejelentette: ő is elkapta a vírust.

  • Negatív rekordot döntött a napi új esetek száma Németországban és Csehországban

Pénteken még utoljára megrohanták az éttermeket a 9 francia városban, ahol szombattól egy hónapra életbe lép az éjszakai kijárási tilalom.

Ezen az estén szerettem volna még találkozni egy barátommal, mert ez az utolsó este, hogy ezt szabadon megtehetem. Mostantól megint minden bonyolultabb lesz - mondta ez a helyi lakos

Párizsban és a legtöbb nagyvárosban este 8 órától reggel 6 óráig kijárási tilalmat vezettek be.

Az érintett településeken a bárok, éttermek, színházak és mozik sem tarthatnak nyitva este kilenc után. Franciaországban rohamosan terjed a járvány. Eddig majdnem 835 ezer ember kapta el a fertőzést.

Csehországban még soha nem regisztrálták ennyi fertőzöttet egy nap alatt. Az elmúlt 24 órában több mint 11 ezer új esetet regisztráltak. A kórházakban jelenleg rekordszámú, 3120 személyt kezelnek, közülük 551 beteg állapota súlyos. A visegrádi államban utána a második legmagasabb a lakossági számra levetített megfertőződések aránya. Az egészségügyi miniszter szerint a járványügyi adatok még tíz napig növekedni fognak. Csehországban október eleje óta szükségállapot van érvényben. Zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvények megtartását is.

Németországban is újabb negatív rekord dőlt. Az elmúlt 24 óra alatt csaknem 8 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Bizonyos régiókban ezért korlátozták a vendéglátóhelyek nyitvatartását, és 10-nél több ember nem lehet együtt privát összejöveteleken sem.

Megfertőződött a koronavírussal Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter. A tárcavezető valószínűleg az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői luxemburgi találkozóján kaphatta el a betegséget. A politikusnak egyelőre nincsenek tünetei. Schallenberg összes jövő heti programját lemondták.

Újabb korlátozásokat vezet be Észak-Macedónia is a koronavírus rohamos terjedése miatt. Tilos a gyülekezés és bármilyen tömeges rendezvények szervezése, a vendéglátóhelyeknek és üzleteknek a legkésőbb 23 óráig be kell zárniuk. Észak Macedóniában eddig csaknem 23 ezer embernek lett pozitív a tesztje.

A Nyugat-Balkánon péntekről szombatra 1701-el nőtt az igazolt fertőzöttek és huszonöttel a halálos áldozatok száma.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!