2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Navracsics: A magyar Európában erős nemzet

KK

2013. július 7., vasárnap 10:44, frissítve: vasárnap 11:26

37 kisbaconi tette le a magyar állampolgársági esküt Sólyban. Az erdélyi küldöttség a Veszprém megyei községben, a Sólyomünnep nevű rendezvényen lett egyben tiszteletbeli sólyi polgár is.

A ceremóniát az 1000 éves sólyi templom tövében tartották, amelyet nemrég történelmi emlékhellyé nyilvánítottak. A templom István és Koppány csatájának emlékét őrzi, itt állt ugyanis az a kápolna, amelyet István építtetett győzelme után. A Sóly testvértelepüléséről érkező új magyar állampolgárokat Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is köszöntötte.

„Mindaddig, amíg a magyar nemzet kellően erős tud lenni ahhoz, hogy kinyújtsa a kezét a határon túl élő magyar közösségek számára, hogy biztosítsa számukra is a magyar nemzethez tartozás lehetőségét, hogy meg tudjuk adni azt a támogatást, ami Önöknek szükséges ahhoz, hogy magyarként megmaradjanak a saját szülőföldjükön, addig ez a nemzet nem veszett el. Addig ez a nemzet egy erős nemzet, és tudjuk a mindennapokban is, hogy a magyar nemzet Európában erős nemzet” – fogalmazott az eseményen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Forrás: Hír TV