2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Külföld

Násznép közé csapódott aknagránát Afganisztánban, több halott van

Aknavetőgránát csapódott be egy családi házba Észak-Afganisztánban, ahol éppen egy esküvőt ünnepeltek, heten, többségében nők és gyerekek meghaltak, négy ember megsebesült. Az afgán rendvédelmi erők és a tálib lázadók egymást vádolták a támadással.

Kapisza tartomány rendőrségi szóvivője szerint a tálibok a biztonsági erők egyik ellenőrzőpontját ágyúzták Tagab település körzetében, és az egyik aknavetőgránát célt tévesztett.

A tálibok szóvivője ugyanakkor Twitter-üzenetben azt állította, hogy az afgán biztonsági erők ágyúztak.

Az ENSZ korábban mind a lázadókat, mind az afgán kormányerőket arra intette, hogy kíméljék meg a civil lakosságot. A világszervezet adatai szerint 2021 első három hónapjában csaknem 1800 civil vesztette életét az afganisztáni harcokban, vagyis csaknem 30 százalékkal több, mint 2020 első negyedévében.

Közben vasárnap az Iszlám Állam jelentkezett egy szombati, szintén Kapiszában elkövetett merénylet elkövetőjeként, amelyben egy út szélén elhelyezett pokolgép robbanása egyetemi hallgatókat és oktatókat ölt meg a Kabultól északkeletre fekvő tartományban. A szélsőséges szervezet közleménye szerint "síita hitehagyottak" voltak a merénylet célpontjai.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet. 2021. szeptember 16.

Abdeslam: Franciaország élje át ugyanazt a fájdalmat, amit mi

Az Iszlám Állam elleni katonai szerepvállalással indokolta a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást elkövető Salah Abdeslam, aki a gyanú szerint az egyik szervezője volt a merényletsorozatnak. 2021. szeptember 16.

Hidvéghi: Folytatódnak a Lengyelország elleni durva támadások

Folytatódik a Lengyelország elleni ideológiai támadássorozat - jelentette ki Hidvéghi Balázs a lengyel jogállamisági eljárásról szóló európai parlamenti vita előtt Strasbourgban. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!