2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Napilapok cikkeivel manipulálták a választást

Hír TV

2018. február 16., péntek 07:31, frissítve: péntek 09:57

Nem álhíreket, hanem napilapok cikkeit használták fel az amerikai választók manipulálására az elnökválasztásba beavatkozó orosz posztolgatók. A floridai iskolai mészárlás után sem akar a fegyvertartás szigorításáról beszélni Donald Trump. Lapszemle.

Az amerikai választók manipulálására az orosz álhírterjesztők az amerikai fősodratú média híreit használták – írja a The Washington Post. Az amerikai napilap a Columbia Egyetem közösségimédia-szakértőjének, Jonathan Albrightnak az elemzését ismerteti, aki harminchatezer Twitter-bejegyzést nézett át. A 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban az orosz érdekeltségű portálok, bloggerek, Twitter-posztolók nem idegen eredetű hamis híreket terjesztettek, hanem olyan megjelent amerikai cikkeket, amelyek Hillary Clintonra nézve terhelők voltak, és így közvetve Donald Trump esélyeit növelték.

A Fehér Házban írták azokat a kérdéseket, amelyeket képviselőházi bizottsági meghallgatásán szegeztek Steve Bannon volt fehér házi tanácsadónak – adja hírül a Politico. Trump volt stratégiai tanácsadóját az orosz választási beavatkozás ügyében hallgatták meg, ahogy a Robert Mueller vezette nyomozásban is. Bannon csak huszonöt kérdésre volt hajlandó válaszolni, azokra, amelyeket republikánus pártiak tettek fel neki, és többségükben eldöntendő, vagyis információhiányos válaszokat lehetett adni. A cikk szerint minden jel szerint azért alakították így a meghallgatást, hogy akadályozzák a bizottság és a nyomozás munkáját.

A floridai iskolai gyilkosság után is kerüli a fegyvertartás szigorításának kérdését Donald Trump. A Financial Times cikke idézi az amerikai elnököt, aki az iskolák biztonságának és a gyerekek mentális egészségének fejlesztését ígérte. A fegyvertartási vita ismét kirobbant, a cikk elemzi azt a régi érvelést, miszerint a labilis idegzetű emberek vizsgálatát kötelezővé kellene tenni, mielőtt fegyvervásárlási jogot kapnának, másrészt a nem vadászati célú, vagyis emberölésre alkalmas fegyverekhez való hozzájutást sokkal szigorúbban kellene szabályozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!