2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 09:10

Külföld

Nagyösszegű kenőpénzek, luxusnyaralások, ajándékok

Marokkó is lefizetett európai parlamenti képviselőket- derül ki a brüsszeli korrupciós botrány titkosszolgálati jelentéséből. Közben újabb brüsszeli szocialista bukott bele a korrupciós botrányba: ezúttal az Európai Parlament Emberi Jogi Bizottságának elnöke, Maria Arena mondott le.

  • Nagyösszegű kenőpénzek, luxusnyaralások, ajándékok

Pier Antonio Panzeri volt olasz ep-képviselő és családja úgy tervezte Marrakesh. egyik ötcsillagos szállodájában töltik a szilvesztert és köszöntik a 2023-as évet. A utazást méghozzá állítólag a marokkói kormány fizette volna. A politikus azonban a terveivel ellentétben letartóztatásban töltötte az Újévet, csakúgy mint felesége és lánya is.

Panzeri központi figurája volt annak a korrupciós vizsgálatnak, melynek során a belga rendőrség házkutatást tartott az Európai Parlament épületében, és több mint másfél millió euró készpénzt foglalt le az olasz politikus és két másik gyanúsított házában. Kezdetben még csak az után nyomoztak, hogy az érintett képviselők Katartól fogadtak el kenőpénzeket. Azóta azonban újabb részletek láttak napvilágot. Marokkó is lefizetett európai parlamenti képviselőket-derül ki a brüsszeli korrupciós botrány titkosszolgálati jelentéséből. 2019-ig Panzeri volt a az unió Marokkóért felelős kapcsolattartója. Hivatali ideje alatti botrányaiból Brüsszelből Zöldhegyi Katalin, a HírTV tudósítója számolt be.

Titkosszolgálati jelentések szerint már 2010 óta figyelték azt, hogy Marokkótól pénzt és különböző ajándékokat fogad el. A parlamenti jegyzőkönyvek szerint 2010-től folyamatosan Marokkó mellett érvelt és szavazott különböző kérdésekben, például a halászati jogok kérdésében.

A brüsszeli korrupciós botrányokból azonban még mindig csak a jéghegy csúcsa látszik.

Maria Arena az Európai Parlament emberi jogi bizottságának elnöke is lemondásra kényszerült. Nála most ugyan nem tartottak házkutatást a rendőrök. Arról viszont már hallgat a politikus, hogy az irodájában decemberben viszont razziáztak. A politikus nem halogathatta a lemondását, mert bebizonyosodott, hogy elfogadott egy ajándék luxusutazást Katarba, amit munkahelyén elfelejtett bejelenteni. Később megpróbálta titkárára kenni a felelősséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Putyin üzent Erdogannak

Putyin üzent Erdogannak

Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török elnök újraválasztási győzelme önzetlen munkájának természetes eredménye - hangzott Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözlő távirata, amelyet vasárnap este tettek közzé a Kreml honlapján.
Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Isztambulban az elnökválasztás részeredményeire alapozva bejelentette győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását.
Orbán gratulált Erdogannak

Orbán gratulált Erdogannak

Gratulálok az elnök úrnak a megkérdőjelezhetetlen választási győzelméhez” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitter-mikroblogon. A magyar kormányfő török nyelven is kifejezte gratulációját.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!