2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Külföld

Nagy sebességgel áttört furgonjával Ceuta határátkelőjén egy embercsempész

Nagy sebességgel áthajtott az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta egyik határátkelőjénél furgonjával egy embercsempész. A hatóságok 52 migránst találtak a jármű hátuljában. A csendőrök a marokkói férfit őrizetbe vették. Az illegális bevándorlókat ideiglenes befogadóközpontba szállították. Eközben a Balkánon is feszült a helyzet. A horvát rendőrök rálőttek egy menedékkérőre, Boszniában pedig humanitárius válság fenyeget.

  • Nagy sebességgel áttört furgonjával Ceuta határátkelőjén egy embercsempész

Az embercsempész fékezés nélkül hajtott neki a tarajali átkelő kapujának és át is törte azt. A kisteherautó hátuljában 52 migráns zsúfolódott össze, köztük két hat év körüli gyerek. Helyi beszámolók szerint guineai, kongói és elefántcsontparti állampolgárok próbáltak így bejutni az Unió területére. Mindannyiukat a ceutai ideiglenes befogadóközpontba szállították. Az észak-afrikai spanyol exklávé határánál lévő drótkerítést már többször megrohamozták az elmúlt időszakban az illegális bevándorlók. Legutóbb 12 rendőr is megsérült amikor több mint 200 migráns próbált meg átjutni a határzáron.A legnagyobb migránsroham 2018 júliusában történt, akkor 600-nál is több menekült jutott át Ceutába.

Egyre feszültebb a helyzet Horvátországban is a migrációs nyomás miatt. Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök. Az egyenruhások a szlovén-horvát határ közelében, egy hegyvidéki területen bukkantak egy bevándorló csoportra. A menekültek korábban illegálisan léphették át a boszniai-horvát határt és valószínűleg Szlovéniába akartak eljutni.

A horvát belügyminiszter közölte: a rendőrök csak védték az átkelőt és megpróbálták feltartóztatni azokat a migránsokat, akik törvénytelenül akartak belépni az országba.

A balkáni migrációs útvonal 2016-os lezárása óta a menedékkérők Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

Emiatt azonban Boszniában humanitárius válság fenyeget. A horvát határ mellett fekvő Bihácson hónapok óta elviselhetetlen állapotok uralkodnak a több ezer migráns miatt.

A helyiek a hétvégén tüntetést is tartottak a migránsok ellen. A hatóságok az ígéretekkel ellentétben mégsem zárták be a környék befogadóközpontjait. A lakosok azt állítják, hogy a bevándorlók sokszor zaklatják őket és betörnek házaikba.

Szerbiában jobb körülmények uralkodnak, ezért szakértők szerint elképzelhető, hogy a közeljövőben több menekült inkább abba az irányba próbálkozik eljutni Nyugat-Európába.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!