2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Nacsa Lőrinc: A börtön bizniszben iparszerűen próbálnak az államról pénzt lehúzni

Hír TV

2020. január 17., péntek 20:09

Futószalag-szerűen gyártják a bírósági kártérítési kereseteket a rossz börtönkörülményekre hivatkozva baloldalhoz köthető ügyvédek - jelentette ki Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A kereszténydemokrata politikus kifejtette: eddig 12 ezer kártérítést ítéltek meg a bíróságok, amely alátámasztja, hogy az erre szakosodott ügyvédek visszaélnek a joggal, ezért a jogszabályok módosítását javasolják.

Miért állítják önök azt, hogy balliberális körök gazdagodnak a börtön bizniszen, ez eleve két állítás, börtön biznisznek nevezik azt, hogy fogvatartottak élnek a magyar jogrend által biztosított jogokkal a magyar szabályoknak megfelelően, ez miért biznisz? – kérdezte Velkovics Vilmos.

 Azt látjuk, hogy ez a börtön biznisz, ahol iparszerűen megpróbálnak az államról pénzeket lehúzni különböző fogvatartotti körülményekre hivatkozva, mert az, hogy ha van egy-két jogos eset és egy-két túlkapás történik egy börtönben akkor természetesen kártérítéssel él az állam és kifizeti a megítélt összeget, ugyanakkor az utóbbi időszakban az látszik, hogy egy 10 milliárd forintos iparággá vált és futószalag szerűen gyártják ezeket a pereket a balliberális körökhöz köthető, illetve a Soros-szervezetekhez, leginkább a Helsinki Bizottsághoz és a TASZ-hoz tartozó ügyvédek. Egyébként olyanok is szerepelnek a beadványban, hogy nem sütött be eléggé a nap a zárkába és ilyen jogcímeken indultak perek. Körülbelül 8000 per zajlott Strasburgban és utána az itthoni bíróságokon folytatódott, most már 12.000 pernél tartunk és 12.000 kártérítést ítéltek meg a bíróságok körülbelül 10 milliárd forintos összegben

-Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő.

Hír TV