2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Muszlim migránsok a közösségi médiában ünneplik a Notre-Dame leégését

A közösségi médiában, elsősorban a Facebookon és a Twitteren rengeteg, nagyrészt Párizsban élő muszlim migráns ünneplésbe kezdett, miután kigyulladt a francia főváros és egyben a keresztény világ egyik legfőbb jelképe, a több mint 850 éves Notre-Dame székesegyház - írja az Origo.

  • Muszlim migránsok a közösségi médiában ünneplik a Notre-Dame leégését

Miközben az egész világ döbbenten figyelte az egyik legszebb katolikus székesegyház kigyulladását, majd leégését, rengeteg migráns láthatóan élvezte, hogy pusztulni látja az általa megvetett nyugati civilizáció fontos jelképét – írja a The American Mirror.

Sok arab nevű Twitter-felhasználó nevetős emojival jelezte, hogy tetszik neki a Notre-Dame leégése

– hívja fel rá a figyelmet Damien Rieu francia influencer.

A nevetős emojit használók ilyen neveket viselnek: Oubbad Jsk, Yusuf Mohammedzai, Hessam Massa, Mohamed Hiadi, Mohamed Bensalem, Alaa Atfeh, Raidh Khaled, Ammar Sofiane, Abdelhakim Noui Oua, Mohamed Amin.

Vagyis egyértelmű, hogy muszlim bevándorlókról van szó - jegyzi meg a portál. 

Ezt követően a migránsok elkezdtek az iszlámot dicsőítő hozzászólásokat írni a tűzesetről szóló képek alá.

Egy férfi, Mohamed Mouara a következőképpen reagált:

Allah hatalmas!

Egy másik kép pedig azt mutatja:

két migráns férfi nevet az égő katolikus székesegyház láttán.

A legdöbbenetesebb az, hogy a migránsok – ahogy a videón látszik – nem egyszerűen kommentbe tették a nevető jelet, hanem a profilképüket változtatták meg vele.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásról döntött Izrael

Válaszcsapásról döntött Izrael

Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!