2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Munkanélküliből milliomossá válhat Ilaria Salis + videó

Munkanélküliből milliomossá válhat a Budapesten ember-vadászatot tartó olasz szélsőbaloldali aktivista. Ilaria Salis közel 40 éves, de eddig még nem volt állandó munkahelye.

  • Munkanélküliből milliomossá válhat Ilaria Salis + videó

Meglátogatta a Budapesten embervadászatot tartó olasz szélsőbaloldali aktivistát a Baloldaliak és Zöldek Szöveteségének egyik képviselője. Nicola Fratoianni azt mondta az antifának, nem kell aggódnia kampánya zavartalanul folyik.

Nicola Fratoianni, képviselő, Baloldaliak és Zöldek Szövetsége: "Próbáltam átadni neki, amit érzékelek a hétköznapokban, vagyis a nagy szeretetet, szolidaritást és a mozgósítást azért, hogy megválasszák. Azt hiszem, örült neki.” -mondta a képviselő.

Ilaria Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten. Ügyvédei számítása szerint a jövő héten hagyhatja el a börtönt, az első fokú ítéletig Budapesten házi őrizetbe kerül tizenhat millió forint óvadék fejében.

Paolo Ciani, képviselő, Demokrata Párt: „Ez egy helyes folyamat eredménye volt, a megfelelő időben feltett kérdésekkel. Annak a gyümölcse, hogy egyesek nagylelkűségével találtak neki egy lakást, ahol letöltheti a házi őrizetét. Tehát egy jól elkészített beadvány és mindenki együttműködése segített." -magyarázta a demokrata párt képviselője.

Ilaria Salist hazájában 29 alkalommal jelentették már fel és négyszer el is ítélték.

Olasz lapértesülések szerint a közel 40 éves nőnek állandó munkahelye még nem volt, időnként helyettesítő tanárként dolgozott általános iskolákban. Júniustól azonban havi nettó 8000 eurós, vagyis hozzávetőleg 3,200 000 forintnyi alapfizetést kaphat, ami 5 év alatt közel 200 millió forintnyi összegre rúg. Ehhez jön még a jelentős költségtérítés.

Az olasz jobboldali pártok szerint Salis példája semmilyen szempontból sem, pozitív, ha elítélik akkor oktatni sem szabad visszaengedni a volt tanárnőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásokat mért az orosz hadsereg

Válaszcsapásokat mért az orosz hadsereg

Nagy hatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csapássorozatot az orosz hadsereg olyan ukrajnai energetikai létesítményekre, amelyek a hadiipart szolgálják - jelentette be csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket - közölték csütörtökön hivatalos források.
Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra + videó

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra + videó

Klaus Iohannis román államfő visszavonta jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, Románia is támogatja, hogy Mark Rutte távozó holland miniszerelnök kerüljön a védelmi szövetség élére - közölte csütörtökön a román elnöki hivatal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!