2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:20

Külföld

Moszkva módosítja katonai doktrínáját

Módosítja katonai doktrínáját Oroszország a NATO bővítése és az ukrán válság miatt. Moszkva szerint katonailag veszélyezteti őket, hogy a NATO infrastruktúrája közeledik az orosz határhoz, és Ukrajna is kérheti felvételét az észak-atlanti szövetségbe. A NATO már korábban bejelentette, hogy növelni kívánja katonai jelenlétét Kelet-Európában. Azt szeretnék, ha Magyarország is lényegesen többet költene fegyverkezésre.

Sebesültekkel teli a kórház Donyeckben. A civilek az ukrán hadsereg és az oroszbarát szeparatisták összecsapásaiban sebesültek meg. Az ukrán hadsereg az elmúlt napokban jelentős veszteségeket szenvedett el: a luhanszki és a donyecki régióban is visszavonulásra kényszerült. Az oroszbarát szakadárok emellett közelítenek a délkelet-ukrajnai Mariupolhoz is. Kijev és a Nyugat szerint offenzívájukat az orosz hadsereg segíti, Moszkva ezt továbbra is cáfolja.

A donyecki kormányzó, Szerhij Taruta egy hónapot ad arra, hogy tárgyalásokkal meg lehessen akadályozni a háborút Oroszországgal.

Az Egyesült Államoktól várja az ukrán helyzet politikai megoldását az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov szerint Washingtonnak közvetlen befolyása van az ukrán fegyveres erőkre, és a legfőbb feladat a kijevi háborúpártiakat jobb belátásra bírni egy kompromisszumos megoldás érdekében.

Az Európai Unió továbbra is a büntetőintézkedésekben bízik. A soros elnökséget betöltő Olaszország külügyminisztere, a leendő kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini az Európai Parlament külügyi bizottsága előtt kijelentette, péntekig döntenek a Moszkvával szembeni újabb lépésekről.

Közben az orosz nemzetbiztonsági tanács egyik vezetője közölte, az év végéig átdolgozzák az ország katonapolitikai irányelveit. Mihail Popov a módosítást az újonnan megjelent külső veszélyekkel, az ukrán válsággal és a NATO bővítésével indokolta. Az orosz katonai vezető szerint országát ellenségnek tüntetik fel a nyugati országok. Bizonyítékként az észak-atlanti szervezet tervét említette, amely fokozza az egyesített erők harckészültségét a keleti tagállamokban. Az elképzelésről a NATO csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóján döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, szombaton, ezzel eldőlt, hogy nem juthat negyeddöntőbe, ugyanakkor ötkarikás selejtezős helyre jogosító pozíciót még szerezhet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!