2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Moszkva: Kijev hamis zászlós műveletekre készül nyugati diplomáciai létesítmények ellen

A nacionalista kijevi rezsim hamis zászlós műveletekre készül az Egyesült Államok és nyugati országok diplomáciai objektumai ellen Lvivben (Lembergben) - állította Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivője szombaton.

  • Moszkva: Kijev hamis zászlós műveletekre készül nyugati diplomáciai létesítmények ellen

Konasenkov szerint Kijev így akar nyomást gyakorolni a NATO-ra, hogy a továbbiakban is fegyverekkel támogassa a kormányt, és hozzon létre repüléstilalmi zónát Ukrajna fölött. A szóvivő állításait nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Ukrajna többször vádolta már azzal Oroszországot, hogy valótlanságokat terjeszt állítólagos tervezett provokációkról, aztán saját maga hajt végre hamis zászlós műveleteket.

Még az ukrajnai háború február 24-i kezdete előtt több nyugati állam elköltöztette diplomáciai személyzetét Kijevből. Sok országnak jelenleg a nyugat-ukrajnai Lvivben állomásoznak diplomatái.

Eközben az utolsó fehérorosz diplomaták is elhagyták Ukrajnát - tájékoztatott a fehérorosz állami televízió. Igor Szokol fehérorosz nagykövet szerint az elviselhetetlen körülmények - egyebek között a bankszámlák zárolása - miatt távoztak az országból. Minszk leplezetlenül támogatja Moszkva ukrajnai invázióját.

Eközben Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára elmondta, hogy Ukrajna napokon belül új amerikai fegyvereket, köztük Javelin és Stinger rakétákat kap.

A kijevi hatóságok szombaton közölték, hogy 228 ember - köztük négy gyermek - vesztette életét az ukrán fővárosban a háború kezdete óta. További 912 ember megsebesült - állt a hatóságok közleményében.

Szombaton 6623 embert menekítettek ki az ostrom alatt álló városokból humanitárius folyosókon keresztül - mondta el egy magas rangú tisztségviselő. Mariupolt 4128 ember hagyta el.

MTi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!