2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Moszkva: Kijev hamis zászlós műveletekre készül nyugati diplomáciai létesítmények ellen

A nacionalista kijevi rezsim hamis zászlós műveletekre készül az Egyesült Államok és nyugati országok diplomáciai objektumai ellen Lvivben (Lembergben) - állította Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivője szombaton.

  • Moszkva: Kijev hamis zászlós műveletekre készül nyugati diplomáciai létesítmények ellen

Konasenkov szerint Kijev így akar nyomást gyakorolni a NATO-ra, hogy a továbbiakban is fegyverekkel támogassa a kormányt, és hozzon létre repüléstilalmi zónát Ukrajna fölött. A szóvivő állításait nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Ukrajna többször vádolta már azzal Oroszországot, hogy valótlanságokat terjeszt állítólagos tervezett provokációkról, aztán saját maga hajt végre hamis zászlós műveleteket.

Még az ukrajnai háború február 24-i kezdete előtt több nyugati állam elköltöztette diplomáciai személyzetét Kijevből. Sok országnak jelenleg a nyugat-ukrajnai Lvivben állomásoznak diplomatái.

Eközben az utolsó fehérorosz diplomaták is elhagyták Ukrajnát - tájékoztatott a fehérorosz állami televízió. Igor Szokol fehérorosz nagykövet szerint az elviselhetetlen körülmények - egyebek között a bankszámlák zárolása - miatt távoztak az országból. Minszk leplezetlenül támogatja Moszkva ukrajnai invázióját.

Eközben Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára elmondta, hogy Ukrajna napokon belül új amerikai fegyvereket, köztük Javelin és Stinger rakétákat kap.

A kijevi hatóságok szombaton közölték, hogy 228 ember - köztük négy gyermek - vesztette életét az ukrán fővárosban a háború kezdete óta. További 912 ember megsebesült - állt a hatóságok közleményében.

Szombaton 6623 embert menekítettek ki az ostrom alatt álló városokból humanitárius folyosókon keresztül - mondta el egy magas rangú tisztségviselő. Mariupolt 4128 ember hagyta el.

MTi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!