2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Moszkva és Kijev is katonai sikerekről számolt be

Az orosz és az ukrán erők is katonai sikerekről számoltak be. Moszkva közlése szerint a Föderáció ismét célzott légicsapásokat mért energetikai létesítményekre. Kijev pedig arról beszélt, hogy a déli front közelében több száz orosz vesztette életét egy összehangolt támadásban.

  • Moszkva és Kijev is katonai sikerekről számolt be

Rendre rácáfol Oroszország arra a Nyugat által hangoztatott feltevésre, miszerint a Föderáció kifogyott volna a rakétákból és nincs elegendő drónja a háború folytatásához.

Ahogy az elmúlt hónapokban, ezúttal is ukrán energetikai létesítményekre mértek légicsapásokat országszerte a megszálló erők. Kedden és szerdán ismét rakétákkal és drónokkal lőtték a kijelölt infrastrukturális célpontokat.

Moszkva közlése szerint valamennyi előzetesen kijelölt objektumot megsemmisítették.

Az ukrán vezérkar szinte azonnal reagált az orosz hadijelentésre. Kijev közlése szerint az ország déli részén több száz katonát veszített az ellenség egy összehangolt rakéta-, és drón támadásban.

A főparancsnok az ukránok sikeréről és az általános harci helyzetről is tájékoztatta az amerikai vezérkari főnököt. Valerij Zaluzsnij a telefonbeszélgetés során arról számolt be Mark Milley-nak, hogy az ország keleti részén súlyos csaták zajlanak. Kreminna, Liszicsanszk és Bahmut térségében a kormányerők nehézségek árán ugyan, de visszatartják az ellenséges offenzívát.

Volodmir Zelenszkije elnök eközben továbbra is arra szólította fel a katonákat és az embereket, hogy tartsanak ki.

rkeztek eközben más hírek is Moszkvából a hadijelentés mellett. A védelmi minisztérium közlése szerint az orosz katonák "illegális telefonhasználata” vezetett a csaknem 100 halálos áldozatot követelő ukrán rakétacsapáshoz.

Újév napján Makajivkában egy ideiglenes laktanyát találtak el a kijevi kormányerők, ahol besorozott orosz katonákat szállásoltak el. A Kreml az előzetes vizsgálatok után megerősítette, hogy a mobilhasználat tette lehetővé az ukránok számára, hogy bemérjék a fegyveresek tartózkodási helyét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!