2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Moszkva elutasítja az újabb amerikai szankciókat

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken kategorikusan elutasította az újabb amerikai oroszellenes szankciókat abban a telefonbeszélgetésben, amelyet amerikai kollégájával, Mike Pompeóval az utóbbi kezdeményezésére folytattak.

  • Moszkva elutasítja az újabb amerikai szankciókat

Az Egyesült Államok Oroszországgal szemben szerdán újabb büntetőintézkedések bevezetését jelentette be, ami miatt a rubel árfolyama kétéves mélypontra süllyedt, és jelentősen megnőtt az orosz kötvények és részvények eladása.

Lavrov a beszélgetés során kategorikusan elutasította az újabb washingtoni szankciókat, amelyeket az Egyesült Államok Oroszországnak a Szkripal-ügyben való állítólagos bűnrészessége miatt rendel el. Az egykori orosz–brit kettős ügynök és lánya márciusi nagy-britanniai megmérgezésével a brit kormány Oroszországot vádolja, ezt azonban Moszkva következetesen tagadja.

„Sem az Egyesült Államok, sem Nagy-Britannia, sem bármely más ország a Salisburyben (a mérgezés helyszínén) történt incidens óta egyetlen olyan tényt sem mutatott be, amely alátámasztotta volna ezeket az állításokat” – hangsúlyozta az orosz külügyminiszter.

Lavrov és Pompeo megállapodtak abban, hogy folytatják a párbeszédet a Moszkva és Washington számára érdeklődésre számot tartó valamennyi kérdésben.

A szerdai washingtoni bejelentés szerint az amerikai kormányzat augusztus 22-én büntetőintézkedéseket vezet be a Szkripal-ügy miatt Oroszországgal szemben. 90 nap múlva az amerikai hatóságok döntést hoznak egy Moszkva elleni második szankciós csomagról is, amennyiben Oroszország nem teljesíti a vele szemben támasztott feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!