2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Mohammed lett a legnépszerűbb babanév Berlinben

  • Mohammed lett a legnépszerűbb babanév Berlinben

Németországban tavaly a Sophie és a Noah voltak a legnépszerűbb babanevek, de jelentős eltérések voltak az egyes régiók között. A hivatalos 2023-as babanév-statisztikából ugyanis kiderült, hogy a Mohammed lett a leggyakrabban adott név néhány nagyvárosban. A német statisztika az egyes nevek névváltozatait egyben kezeli, vagyis a Mohammedet a Mohamed, Muhammed, Mohammad, Muhammet, Muhamet és más alakokkal együtt számolja, ugyanúgy, ahogyan a Sophia és a Sofia neveket is, ami a legnépszerűbb lánynév volt 2023-ban, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Míg országosan a Noé a legnépszerűbb fiúnév, a Die Welt című német lap megjegyzi, hogy a regionális statisztikákat áttekintve kiderült, hogy a Mohammed a legnépszerűbb név Berlinben, Hamburgban és Brémában. Sőt, az RBB24 beszámolója rámutat, hogy Berlinben immár több éve a Mohammed név áll az élen.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!