2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Minden orosz gól 10 ezer fontot jelent egy melegeket segítő szervezetnek

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 08:34, frissítve: csütörtök 08:35

Oroszországnak nem szabadna foci-vb-t rendeznie, mert egyértelműen megszegte a szabályokat – az Amerikai Doppingellenes Ügynökség vezetője szerint. A Bloomberg összeszedte, mitől lesz különleges a ma kezdődő labdarúgó-világbajnokság. És minden orosz gól után 10 ezer fontot ad a melegeket segítő szervezeteknek egy ír fogadóiroda. Tematikus külföldi lapszemlénk következik.

Oroszországnak nem szabadna foci-vb-t rendeznie, mert egyértelműen megszegte a szabályokat – idézi a Guardian az Amerikai Doppingellenes Ügynökség vezetőjét. Szerinte naivnak kell lenni ahhoz, hogy azt gondoljuk: az oroszok a világbajnokságon nem fognak megint doppingolni. A szocsi olimpia után egy átfogó nemzetközi vizsgálat megállapította, hogy az államilag támogatott orosz doppingprogramban több mint ezer sportoló vett részt, köztük focisták is. Oroszország azóta sem felel meg a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség összes szabályának.

Bloomberg összeszedte, mitől lesz különleges az oroszországi labdarúgó világbajnokság. A cikk szerint például attól, hogy nemcsak egyes nagy futballnemzetek válogatottjai hiányoznak majd a tornáról, de például a brit kormány és a királyi család tagjai is, a kémbotrány után hirdetett bojkott miatt; és nem lesznek ott sokan azok közül a FIFA-tisztviselők közül sem, akik annak idején megszavazták, hogy Oroszország rendezze a világbajnokságot – mert eltiltották őket a futballtól, vagy nyomozás zajlik ellenük korrupció miatt.

Minden orosz gól után 10 ezer fontot ad melegeket segítő szervezeteknek egy ír fogadóiroda a világbajnokság idején. A Paddy Power erről a saját honlapján számol be. A bukméker iroda híroldala az írja: a meleg közösség most az egyszer egy homofób nemzet játékosainak szurkolhat, hiszen az orosz válogatott, ugyan a tudtán kívül, de pénzzel támogatja a harcot a futballban jelen lévő homofóbia ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!