2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Migránsok százai érték el a spanyol partokat az elmúlt napokban

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról számolt be, hogy soha nem érkezett még annyi illegális bevándorló a dél-európai államba, mint a baloldali kormány hatalomra kerülése óta. A HírTV Híradóját Tóth Brigitta tudósította Murciából.

  • Migránsok százai érték el a spanyol partokat az elmúlt napokban

Újabb menekülthullám érte el Spanyolországot, hisz múlt hétvége óta megállás nélkül kötnek ki a bevándorlókkal teli kis csónakok az ország különböző régióiban. Közel félezer, többségében észak-afrikai férfit mentettek ki a vízből a hatóságok, a legtöbben, majdnem kétszázan a kanári-szigeteki Lanzarotét vették célba, de sokan érkeztek most a félszigetre is, különösen a déli Andalúziába.

Bár idén egyelőre az eddigieknél kevesebb illegális bevándorló lépett be az országba, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága múlt héten arról számolt be, hogy a jelenlegi kormánykoalíció hatalomra kerülése óta minden eddiginél több afrikai érkezett Spanyolországba törvénytelenül, több mint 222 ezren jöttek ide 2018 óta. Ezeknek az embereknek a jelentős részét azóta sem tudták vagy nem is akarták visszaküldeni származási országába.

Pedro Sánchez kormányfő még mindig az EU-tól várja a migrációs válság megoldását, tehát nem tervez lépéseket a mostanihoz hasonló menekülthullámok megfékezése érdekében. Épp húsvét előtt találkozott az olasz kormányfővel, akivel ideológiai nézeteltéréseik ellenére abban egyetértettek, hogy az illegális migrációt meg kell állítani. Viszont a spanyol miniszterelnök szerint ez európai probléma, amelyre európai szintű megoldás kell, nem pedig egyéni, ezért ő amellett, hogy megvárja az erre vonatkozó közös paktumot, legfeljebb a bevándorlók származási országával való sűrűbb kapcsolattartástól remél megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!