2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Mexikóban a járvány a legsúlyosabb szakaszba lépett

A legsúlyosabb szakaszba lépett a koronavírus-járvány Mexikóban - közölte kedden Hugo López-Gatell egészségügyi miniszterhelyettes.

  • Mexikóban a járvány a legsúlyosabb szakaszba lépett

López-Gatell az Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök által helyi idő szerint kedd reggel tartott sajtótájékoztató során tette e bejelentést. Felhívta a lakosság figyelmét arra: a járvány immár abban a fázisban van, amely során a vírus gyorsan terjed, sokan fertőződnek meg, és sokan kerülnek kórházba. Ez alatt az időszak alatt nem lehet nyilvános eseményeket tartani, és létfontosságú, hogy az emberek tartsák magukat a közösségi távolságtartáshoz - tette hozzá.

Mexikóban a legutóbbi adatok szerint 8772 igazoltan koronavírus-fertőzéses esetet és a fertőzésből következő 712 halálesetet jegyeztek fel.

Az egészségügyi miniszterhelyettes kijelentette: életbevágóan fontos, hogy a mexikóiak kövessék a kormány utasításait annak érdekében, hogy segítsék az egészségügyi rendszert.

A latin-amerikai országban május 30-ig kiterjesztették a járvány terjedésének megfékezését szolgáló intézkedéseket. A mexikói szenátus (felsőház) helyi idő szerint hétfőn elfogadta az amnesztiatörvényt, amely 6000, előzetes letartóztatásban lévő vagy kisebb bűncselekményért elítélt szabadon bocsátását irányozza elő azzal a céllal, hogy csökkentsék a börtönök telítettségét a Covid-19-járvány terjedése miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!