2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Mexikó a szaván fogná Trumpot

2016. november 11., péntek 17:12, frissítve: péntek 17:53

Donald Trump korábbi kijelentései miatt aggódnak Mexikóban. Az ország vezetése nem fizetné ki annak a falnak a költségeit, amelyet az új elnök akart felhúzni. A két ország ma a pályán csap össze.

A fal megépítésével kampányolt megválasztása előtt Donald Trump, az új elnök korábbi megszólalásai alapján több száz kilométeres fallal választaná el az Egyesült Államokat és Mexikót.

Legfeljebb a kapu elé húznak majd védőfalat ma este az amerikai játékosok a Mexikó elleni válogatott meccsen. A péntek esti vb-selejtező előtt az amerikai elnökválasztás eredménye okoz némi feszültséget. „Természetes, hogy ez különleges színt ad ennek a meccsnek, ami az elmúlt néhány hónapban történt” – mondta Timothy Bradley amerikai válogatott labdarúgó.

Az amerikai csapat német szövetségi kapitánya szerint az összecsapás a sportról szól. „Különösen nagy rivalizálás lett itt Észak-Amerikában a Mexikó–Egyesült Államok összecsapásból. De ez pusztán sportesemény, nagyon is tiszteljük Mexikót, a mexikói népet, a csapatukat, az edzőjüket. Szerintem az a csodálatos oldala ennek a sportnak, hogy összehozza az embereket” – nyilatkozta Jürgen Klinsmann.

A választás után a közép-amerikai ország vezetése csak az Egyesült Államok népének gratulált és jelezték, hogy nem fognak fizetni egy ilyen beruházást. A külügyminiszter ugyanakkor közölte, országa az együttműködésben érdekelt. „Első beszédében a megválasztott elnök, Donald Trump kifejezte szándékát, hogy lezárja a kampányt és vezetőként új fejezetet nyit. Együttműködik minden néppel és nemzettel. Mexikó a szaván fogja. Mi ebben az új szakaszban új lehetőségeket szeretnénk teremteni a népünk számára” – fogalmazott Claudia Ruiz Massieu.

A mexikói gazdasági miniszter pedig azt közölte, készek egyeztetni az észak-amerikai kereskedelmi szerződésről, amelyet Trump szeretne felbontani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!