2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Merkel: Nincs tolerancia az idegengyűlölőkkel szemben

2015. augusztus 26., szerda 18:25

Nem tolerálható az idegengyűlölet Németországban – jelentette ki a német kancellár Heidenauban, ahol az utóbbi napokban jobboldali szélsőségesek igyekeztek megakadályozni a bevándorlók elhelyezését egy nagy áruház épületeiben. Az időnként a Hitlert is éltető tömeg a rendőrökkel is megütközött, ennek következtében a rendfenntartó erők több mint 30 tagja megsérült.

Kemény fellépést helyezett kilátásba a bevándorlókra támadó szélsőségesekkel szemben a német kancellár Heidenauban. Angela Merkel úgy fogalmazott, hogy nincs tolerancia azokkal szemben, akik kétségbe vonják mások méltóságát, és nem akarnak segíteni ott, ahol a segítségre jogi és humánus értelemben is szükség van. „Még egyszer elmondanám, szemben azzal, amivel sajnos itt találkoztunk, hogy minden hozzánk érkező humánus és méltóságteljes fogadása, az annak a képnek a része, amely Németországról kialakul, és ami az itteni tapasztalatok alapján szégyenteljes és visszataszító” – fogalmazott Merkel.

A befogadóközpont környékén több százan tiltakoztak a kancellár ellen, sajtónyilatkozatát dudálással, sípolással próbálták megzavarni, és azt skandálták, hogy Merkel a nép árulója.

A német államfő is kiveszi részét a menekültekkel kapcsolatos politikai álláspont népszerűsítéséből. Joachim Gauck egy eddig használaton kívüli önkormányzati épületet keresett fel, ahol a hatóságok ötszáz menedékkérőt helyeztek el. „Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Németország ennél nagyobb kihívásokat is megoldott, és sokkal rosszabb időket is túlélt, amikor nagyon szegény volt, és romokban hevert. Ezért áll ma ilyen erős lábakon az ország gazdasági és politikai értelemben, és képes lesz leküzdeni ezeket a nehézségeket is” – mondta Gauck.


Németország a napokban jelentette be, hogy idén 800 ezer bevándorló befogadását tervezi, ami körülbelül a lakosság számának egy százalékos növekedését jelentené. A német hatóságok azonban azt is kilátásba helyezték, hogy visszaállítják a határőrizetet, ha a többi uniós ország nem hajlandó nagyobb teherviselésre.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!