2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Merkel és Hollande is a máglyán végezte

Csődbe mehetnek az európai tejtermelők, ha az Európai Bizottság nem csökkenti a túltermelést – jelentette be az Európai Tejtanács elnöke Brüsszelben, tüntetésen. Az uniós országokban hónapok óta zuhan a tej ára a bőséges kínálat miatt.

Tejben fürdették az EU-s vezetők portréját az unió különböző pontjairól Brüsszelbe érkező termelők, majd elégették Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia elnök és politikustársaik fotóját. A gazdák a csökkenő tejárak miatt tüntettek az Európai Bizottság épülete előtt. Az alapvető élelmiszer ára már hónapok óta mélyrepülésben van a túltermelés miatt, az érdekvédelmi szervezetek szerint ezért további korlátozásokat kell bevezetni a tagállamokban.

„Nem bónuszt, állami támogatást, pénzügyi segítséget kérünk, csak azt szeretnénk, hogy a piac kiegyensúlyozott és stabil legyen. Azt kérjük, hogy csökkentsék 3 százalékkal az európai termelést. Ez nem kerülne semmibe az európai állampolgároknak és a politikusoknak sem. A piac megtalálja majd az egyensúlyát, a tej ára igazságos lesz, mi pedig tovább űzhetjük az ipart” – jelentette ki Erwin Schopges az Európai Tejtanács tagja.

Az EU-s gazdáknak súlyos károkat okozott a nyugati szankciókra válaszul bevezetett orosz importtilalom: a tejtermékek ára az embargó augusztusi kezdete óta csaknem 30 százalékot zuhant egyes tagállamokban. Brüsszel ráadásul jövőre teljesen eltörölné a tejtermelési kvótát, ami a gazdák szerint újabb hatalmas árcsökkenéshez vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!