2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Merénylet veszélye miatt razziáztak a rendőrök Németországban

Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és két férfit kihallgattak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén.

  • Merénylet veszélye miatt razziáztak a rendőrök Németországban

A kölni rendőrség tájékoztatása szerint a hatóságok tudomására jutott, hogy potenciális fenyegetést jelentő iszlamisták terrortámadásra készülhetnek. A házkutatásokat Düren és Köln környékén hajtották végre. Az akcióban különleges egységek is részt vettek.

A korábbi, két őrizetbe vételről szóló információkkal szemben az ARD úgy tudja, hogy négy embert állítottak elő a rendőrök. A német sajtó úgy értesült, hogy a nyomozás fókuszában egy iszlám hitre áttért, düreni német férfi áll, aki Észak-Rajna-Vesztfáliában, Hessenben és Berlinben is kapcsolatban állt muszlim szélsőségesekkel.

Jelenleg mind a négy férfi őrizeben van, de egyelőre nincsenek letartóztatásban - írja az ARD híroldala.

A német közszolgálati csatorna úgy tudja, hogy a rendőrség az elmúlt napokban szigorú megfigyelés alatt tartotta a fő gyanúsítottat, és azt állapították meg, hogy gyanúsan, konspiratív módon viselkedik, közlekedik és kommunikál. Emellett gyanús pénzmozgásokat is észleltek.

Két másik férfi esetében pedig a rendőrök arról szereztek tudomást, hogy a munkahelyükön szokatlanul, furcsán viselkedtek. Emiatt nap közben egy építési területet is keresőkutyákkal kutattak át Kölnben, mert azt gyanították, hogy robbanóanyag lehet ott elrejtve.

A rajtaütést hajnali 4 órakor hajtották végre, és "terrortámadás előkészületének konkrét nyomait" keresték a rendőrök. Arról egyelőre nincs információ, hogy találtak-e bármi érdemlegeset az átkutatott lakásokban.

A dpa német hírügynökség helyszíni tudósítója mindössze arról számolt be, hogy a rendőrök kartondobozokat pakoltak ki az egyik lakásból. Az ARD pedig arról adott hírt, hogy az átkutatott lakásokban nagy mennyiségű adathordozót és több mint egy tucat mobiltelefont foglaltak le, amelyek tartalmát vizsgálják és kiértékelik a hatóságok. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!