2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Menekülnek Karabahból az örmények

Több mint húszan meghaltak és kétszázan megsebesültek egy üzemanyag-tározónál történt robbanásban Karabahban. Azért gyűltek össze ilyen sokan a tározónál, mert benzinhez akartak jutni, hogy Karabahból Örményországba meneküljenek. A régióból lakosságának túlnyomó többsége várhatóan távozni fog a térségből.

  • Menekülnek Karabahból az örmények

Benzinzre várakozó tömeg vette körül azt az üzemanyagtartályt, amely berobbant, hatalmas területet terítve be lángokkal. Sokaknak esélyük sem volt a menekülésre, mintegy kétszáz ember pedig égési sérüléseket szenvedett.

A sérültek nagy része súlyos állapotban van, őket légi úton akarják elszállítani, mert a sztyepanakertii kórházban helyben nincs lehetőség ennyi ember megfelelő ellátására.

A területet majd egy évig blokád alatt tartotta az azeri hadsereg, így nemcsak élelmiszer-, de üzemanyaghiány is volt. Az azeri haderő szeptember 19-én és 20-án mindössze 24 óra alatt megadásra kényszerítette a magát függetlennek kikiáltó, de senki által el nem ismert, még az örményországi vezetés által is magára hagyott Hegyi-Karabah Köztársaságot. Ezután érkezhettek csak segélyszállítmányok a térségbe, ahol most a legtöbben benzinhez akarnak jutni, hogy gépkocsijukkal Örményországba meneküljenek.

Az azeri elnök fogadkozik, hogy az örmények azeri fennhatóság alatt is biztonságban lesznek.

A helyi örmények atrocitásoktól rettegnek, így várhatóan a terület 120 ezres örmény lakosságának túlnyomó része el fog menekülni Karabahból.

Sokan hibáztatják Nikol Pasinjant azért, amiért Moszkvától elfordulva Washington kegyeit kereste, de mivel sem az oroszoktól, sem az amerikaiaktól nem várhattak segítségre, Örményország is magára hagyta a karabahi örményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!