2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Megváltoztatnák Salvini migrációs terveit

Nem csökken a tenger felől érkező illegális bevándorlók száma. Olaszországban az új baloldali kormány mégis kikötési engedélyt ad a civil szervezetek hajóinak. December utolsó napjaiban több tucat menekült érkezett Spanyolországhoz tartozó Kanári és Chafarinas-szigetekre is.

  • Megváltoztatnák Salvini migrációs terveit

A Földközi-tenger felől, számos civil szervezetek által működtetett hajó próbál migránsokat bejuttatni Európába.

Kikötési engedélyt kapott 32 bevándorlóval a fedélzetén az Alan Kurdi nevű német hajó, amely Szicília partjainál köthetett ki.

Giuseppe Conte év végi sajtótájékoztatóján jelentette be: megváltoztatják a Matteo Salvini belügyminisztersége alatt elfogadott migrációs csomagokat. A kormányfő hangsúlyozta: az októberben kötött máltai megállapodás miszerint a tengeren érkező migránsokat szétosztják a tagállamok között működőképes.

Olaszországba főként Líbiából érkeznek a bevándorlók, ezért Conte kitért az afrikai országban levő konfliktusra is. Az olasz kormányfő békés rendezést és egy repüléstilalmi övezet létrehozását javasolja.

Nem javult a helyzet Spanyolországban sem, ahol a parti őrség 33 bevándorlót szállított partra, az észak-afrikai spanyol enklávéba, Melilla kikötőjébe. A hatóságok szerint a menekültek egy 57 fős csoport tagjai voltak. A migránsok a szombaton érkeztek a Spanyolországhoz tartozó Chafarinas-szigetekre, onnan szállították át őket Melillába.

Egyre több afrikai menekült próbál a földközi-tengeri lakatlan szigetcsoporton keresztül Európába jutni, ennek ellenére a baloldali spanyol kormány nem tesz lépéseket a bevándorlók megfékezésére. Egy 1992-es, kétoldalú egyezmény értelmében a nőket és a gyerekeket nem lehet visszaküldeni Marokkóba, mivel "sérülékeny csoportnak" számítanak.

A Kanári-szigetekre ékező illegális bevándorlók száma is aggasztó mértékben nő: egyetlen év alatt közel 60 százalékkal többen érkeztek mint 2018-ban.

 

Több tucat migránst mentettek meg a La Manche csatornán

Új útvonalakon érkeznek az afrikai menekültek

Enyhít a szigorú migrációs csomagon Róma

Kikötési engedélyt kapott Olaszországtól egy migránsokat szállító német hajó

Megváltoztatják Salvini bevándorlásellenes biztonsági csomagjait

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!