2021. 10. 24. Vasárnap Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Külföld

Megválasztották a német parlament első transznemű tagját

Megválasztották az első transznemű Bundestag-képviselőt. A Zöldek jelöltje, Tessa Ganserer a párt bajorországi listájáról közvetlenül került be a berlini törvényhozásba. Korábban Markus Ganserer néven volt bajor parlamenti képviselő, később férfikeresztnevét nőire cserélte.

Ganserer a transznemű emberek jogi egyenlőségét és társadalmi elfogadását tűzte zászlajára. Támogatta a német transzszexuális törvény eltörlését, azonban azt a Bundestag többsége nem támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Hamut és füstöt okádott az Etna

A szicíliai tűzhányó többéves szunnyadás után az év eleje óta ismét aktív. 2021. október 23.

Európában is pusztítanak a viharok

A csütörtök éjszaka Lengyelországban tomboló viharban négy ember vesztette életét. 2021. október 23.

Madridban díszkivilágítással emlékeznek az évfordulóra

A spanyol fővárosban díszkivilágítással emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára szombaton. 2021. október 23.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Venczel Vera

A színésznő több mint ötven éven át volt a Vígszínház társulatának tagja, ahol emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, emellett számtalan magyar filmben szerepelt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!