2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Mégsem szöktek meg a nagymacskák, csak egy medve

Hír TV

2018. június 1., péntek 20:58, frissítve: péntek 22:45

A német hatóságok lelőtték azt a medvét, amelyik megszökött a lünebachi állatkertből. Az állat azért tudott elmenekülni, mert az előző napi viharban és árvízben megrongálódott a kifutó kerítése. Korábban azt hitték 5 nagymacska is megszökött, de később kiderült, a két-két tigris és oroszlán, valamint egy jaguár egyáltalán nem hagyta el a lakóhelyét.

A luxembourgi-német határ közelében hatalmas eső zúdult a településekre, majd hatalmas áradás öntötte el a környéket. A nagy mennyiségű víz nem kímélte a Rajna-vidék-Pfalz tartományban található lünebachi Eifel Állatkertet sem.

„Nagy áradáshoz vezetett a sok eső, különösen az állatkert alacsonyabban fekvő részein, ez közvetlenül a Prum folyó partján található – ismertette Arzfeld polgármestere – Itt vannak a vadmacskák, az oroszlán, a tigris, a jaguár és a medve kifutója is. A medve kerítése a súlyos áradásban átszakadt, hogy az árvíztől megmeneküljön, elmenekült. Mivel a medve komoly fenyegetést jelentett a környéken élő emberekre, sajnos le kellett lőni” – tette hozzá Andreas Kruppert.

Az ott élőket arra figyelmeztették, hogy ne menjenek ki az utcára, mert azt hitték, 5 nagymacska is megszökött az állatkertből az árvízben. De később kiderítették, az állatok el sem hagyták a helyüket.

„A nagymacskák helyzete órákig nem volt világos, különösen a tigriseké és a jaguáré. A nagy mennyiségű víz miatt nem láttuk a kifutójukat. A Prum másik oldaláról nem lehetett látni semmit. Megpróbáltunk drónokkal megnézni a helyüket, de nem működött a sok eső miatt. Közben a vízszint visszaesett, a szolgálatok pedig meg tudták közelíteni a kifutókat, és most már kijelenthetjük: a nagymacskák ott vannak, nyugodtak, de azt nem tudjuk még, hogy biztonságos-e továbbra is ott tartani az állatokat” – tette hozzá a polgármester.

Ha ezt nem tudják biztosítani, az állatkert vezetése ideiglenesen áthelyezi a két-két oroszlánt, tigrist és a jaguárt a többivel együtt. A 30 hektáros létesítmény több mint 45 éve működik, 60 egzotikus fajnak, összesen 400 példányának ad otthont, köztük afrikai oroszlánoknak és szibériai tigriseknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!