2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Megrendezett volt a Kijevben lelőtt orosz újságíró meggyilkolása

Hír TV

2018. május 30., szerda 16:52, frissítve: szerda 18:26

Megrendezett volt a kijevi újságíró-gyilkosság. Arkady Babchenko, akit a korábbi hírek szerint kijevi lakása bejáratánál agyonlőttek, váratlanul megjelent egy sajtótájékoztatón az ukrán biztonság szolgálatok főnökével együtt, és bejelentette hogy jól van. A gyilkosság hírét az ukrán titkosszolgálat terjesztett el azzal a céllal, hogy orosz ügynököket leplezzenek le vele. Az orosz haditudósító 2017 óta él Ukrajnában, a moszkvai vezetés kritizálása miatt korábban több halálos fenyegetést kapott.

Megrendezett akció volt Arkady Babchenko meggyilkolása – jelentette be az ukrán biztonsági ügynökség. A hatóság sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az ügynökség tudomást szerzett arról, hogy Oroszországból érkezett megrendelés az újságíró megölésére. Egy bizonyos G. néven említett ukrán férfit bíztak meg a gyilkossággal, aki ezért negyvenezer dollárt kapott. Ebből ő harmincezerért bérelt fel egy volt ukrán katonát, hogy hajtsa végre a gyilkosságot. Az ukrán hatóságok ezután vonták be Babchenkót a tervezett akcióba és kedden este megrendezték a megölését.

A G. néven említett férfit szerda kora délután fogták el, kihallgatása folyamatban van. Az ukrán hatóságok bizonyítékokat is bemutattak a pénzek átadásáról, illetve megtalálták G. telefonján azokat a Babchenkora vonatkozó személyes adatokat, amiket átküldött a bérgyilkosnak.

A sajtótájékoztató végén Babchenko személyesen is megjelent, bizonyítva, hogy életben van. Az akció egyébként annyira titkos volt, hogy még Babchenko felesége sem tudott róla, ő a sajtótájékoztatón tudta meg, hogy a férje életben van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!