2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Megpróbálta áttörni a Fehér Ház úttorlaszát, lelőtték

Lelőtték az amerikai rendőrök azt a nőt, aki autójával csütörtökön megpróbálta áttörni a Fehér Ház biztonsági kapuját. A nőnél nem volt fegyver, de autójával több rendőrautónak nekiment. Két tiszt megsérült. A hatóságok szerint nem terrorista akcióról van szó.

Rendőrök helyszínelnek a Fehér Ház egyik biztonsági kapujánál: a 34 éves Miriam Carey először az itt felállított úttorlaszt próbálta meg áttörni autójával, de ez nem sikerült, így a Capitolium, vagyis a törvényhozás épülete felé vette az irányt. A rendőrség és a titkosszolgálat vette üldözőbe. Megpróbálták elzárni az útját, de ő az autótorlaszon is áttört. Egy amatőr felvételen jól látszik, ahogy kis híján elüti az autóját feltartóztatni próbáló egyenruhásokat, akik válaszul tüzet nyitnak a járműre.

Megállítani csak a kongresszus épülete közelében sikerült. A rendőrök itt is tüzet nyitottak a járműre, az egyik találat halálos volt. A kocsi átkutatásakor kiderült, hogy a nővel egy egyéves kislány is utazott, a sofőrnél pedig, aki vélhetően a gyermek édesanyja, nem volt fegyver. A rendőrség szerint két tiszt sérült meg az üldözés során, de az esetet nem tekintik terrorista cselekménynek.

A lövöldözést még a törvényhozás épületében is hallani lehetett. A képviselőházban épp a költségvetés elfogadásáról folyt a vita, amikor a házelnök hirtelen félbeszakította az ülést. Közben a Capitolium parkolójából a rendőrök menekítették az épületbe a képviselőket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ámokfutásnak van-e köze ahhoz, hogy az amerikai kormányzat kedd óta zárva tart a költségvetési vita miatt. Ebben az ügyben továbbra sincs megegyezés a pártok között. Barack Obama a republikánusokat okolja a leállásért, ami miatt az elnöknek ázsiai körútját is le kellett mondania. „Ez az egész nem a pénzügyi válság miatt történik, hanem a republikánusok felelőtlensége miatt” – fogalmazott az amerikai elnök.

A republikánusok, akik Obama egészségügyi reformja miatt nem akarják elfogadni a költségvetést, az elnökre mutogatnak. „Az okozta a leállást, hogy az elnök nem hajlandó együttműködni velünk” – véli Eric Canton republikánus frakcióvezető.

Amennyiben a pártok október 17-ig az adósságplafon emeléséről sem tudnak megegyezni, az Egyesült Államok fizetésképtelenné válik, ami az IMF szerint újabb gazdasági világválságot okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!