2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megnyugodhatnak az Egyesült Királyságban tanuló külföldi diákok

Hír TV

2018. július 3., kedd 12:22, frissítve: kedd 12:23

Jövőre is a korábbi feltételekkel tanulhatnak a magyar diákok az Egyesült Királyságban – erősítette meg a Hír TV kérdésére a brit nagykövet, aki a parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságának adott tájékoztatást a brexit-tárgyalásokról.

Az Egyesült Királyság kiválása az Európai Unióból felvetette azt a kérdését is, hogy milyen tandíjak és ösztöndíjak mellett tanulhatnak a jövőben külföldi diákok Nagy-Britanniában. A 2019 utáni pénzügyi feltételekről még tárgyal az EU és az Egyesült Királyság.

„Nagy-Britannia a magyar diákok számára a második legnépszerűbb külföldi úticél Németország után, mi pedig nagyon örülünk annak, hogy ilyen nagy számban fogadhatunk magyar diákokat. Tegnap a brit kormány bejelentette, hogy a magyar és más uniós tagállamból érkező diákokat, akik az egyetemet Angliában kezdik meg a következő szeptemberben, tehát 2019 szeptemberében, brit diákként fogják kezelni az Egyesül Királyságban folytatott tanulmányaik idejére. Ez például azt jelenti a magyar diákok számára, hogy ha jövő évben mondjuk Londonban elkezdenek tanulni, akkor 3, akár 4 évig, amíg Nagy-Britanniában tanulnak, brit diákként kezelik őket. Ezt értjük a tandíjakra is, és ugyanúgy lesznek minden juttatásra is jogosultak, mint a brit diákok” – nyilatkozta Iain Lindsay.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!