2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Megnyílt a Szapporói Hófesztivál

Az új koronavírus-járvány miatti félelmek és a szokatlanul kis mértékű havazás ellenére is megnyitották kedden a Szapporói Hófesztivált Japán északi részén.

  • Megnyílt a Szapporói Hófesztivál

A február 11-ig tartó rendezvény szervezőinek az előző évekhez képest jóval nagyobb erőfeszítéseket kellett tenniük a három helyszínen lévő csaknem 200 hó- és jégszobor megalkotásához szükséges hó előteremtéséhez, aminek nyomán valószínűleg a szállítási költségek is jócskán meg fogják haladni az eredeti keretösszeget.

A hatalmas hószobrok egy része a kelet-ázsiai szigetországban őslakos ainu közösség mítoszaihoz, valamint a 2020 tavaszán megnyíló Nemzeti Ainu Múzeumhoz és Parkhoz (Upopoy) kötődik.

A szervezők erőfeszítései ellenére azonban a fesztivál idei látogatószáma valószínűleg messze elmarad majd a tavalyi 2,74 milliós rekordtól. A kínai hatóságok ugyanis leállították az összes csoportos utazást bel- és külföldre, hogy meggátolják az új koronavírus okozta járvány terjedését, a szapporói és környékbeli hotelfoglalásokat sorra visszamondták.

"A japán turisták is kerülik a tömegeket, mert félnek, hogy megfertőződnek" - mondta a fesztivál szervezőbizottságának egy tagja.

A szapporói oktatási tanács szerint a város általános iskoláinak nagy része is úgy döntött, hogy idén nem viszi ki a diákokat a fesztiválra.

A rendezvényen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, továbbá japánul, angolul és kínaiul is felhívják a látogatók figyelmét egyebek között a maszkviselésre.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!