2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Meglepte Európát a hó

Rekordmennyiségű hó esett szerdára virradóra Európa több részén. A hótakaró miatt autópályák, vasútvonalak forgalma állt le átmenetileg, sok helyütt az elektromos vezetékek leszakadása miatt szünetelt az áramszolgáltatás. Ausztriában komoly lavinaveszély van több hegységben is.

  • Meglepte Európát a hó

Ausztria több területén háromméteres hó esett szerdára virradóra. Ez rekordmennyiség, hiszen átlagban egy hónap alatt szokott ennyi hó esni az év elején. Tirolban és Salzburgban a legmagasabb szintű lavinafigyelmeztetést adták ki. E két régió síparadicsomaiban gépekkel próbálják megtisztítani a hegyi utakat, több vasúti vonalat le kellett ideiglenes zárni, és több száz otthon maradt áram nélkül az elektromos felső vezetékek leszakadása miatt.

„Egyértelműen több hó esik most, mint az elmúlt években, sokkal több. De azért voltak olyan telek már, amikor ugyanilyen hómennyiség esett” – nyilatkozta egy schaftlachi lakos.

Bajorországban viszont valóban meglepetést okozott a hirtelen megjelent hótakaró. Münchentől délre egy helyi vasútvonalon kézi erővel kellett a vonatszerelvények útjából eltakarítani a havat, míg a München és Salzburg között futó A8-as autópályát óriási dugók alakultak ki a hóhelyzet miatt.

„Olaszországba kell vinnem az árut. Majd meglátjuk, milyen az út, az osztrák szakaszon durva emelkedők vannak. Majd meglátjuk” – mondta egy német kamionsofőr.

Lengyelország egyes részein már napok óta fennakadásokat okoz a téli időjárás. „A hóesés nem akar abbamaradni. Az emberek örülnek neki, de a hétvégén itt minden zárva volt, mert nem lehetett megközelíteni a boltokat. Most meg hét közben a munkába való bemenetel és a visszaút okoz gondokat” – ismertette szczyrki lakos.

A szlovákiai Kis-Fátrában láncok segítségével tisztítják meg a tetőket, a havazáshoz szokott hegyi települések lakóit is meglepte a szerdai hóhullám.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!