2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Megkeserítették a szilveszterezést a bozóttüzek Ausztráliában

Megkeserítették a szilveszterezést ausztrálok tízezreinek a bozóttüzek: Új-Dél-Wales partvidékén nem működnek a mobiltelefonok, az internet, sok helyen nincs villany, számos utat, autópályát le kellett zárni.

  • Megkeserítették a szilveszterezést a bozóttüzek Ausztráliában

A távközlés és az áramszolgáltatás azért szakadt meg több helyen, mert a tüzek miatt megrongálódtak távvezetékek és átjátszó tornyok.

Victoria állam Maracoota városában legalább négyezren rekedtek tengerparti strandokon éjszakára, mert a közelben tomboló lángok a várost fenyegetik és az odavezető összes út járhatatlanná vált a tüzek miatt. A Sydneyből délre vezető autópályának 350 kilométer hosszú szakaszát le kellett zárniuk a hatóságoknak.

A tervek szerint szerdán a hadsereg segítségével, helikopterekkel és kétéltű járművekkel élelmet és vizet visznek a lángoktól elzárt településekre, illetve kihozzák onnan azokat, akik menekülni akarnak.

Ami az időjárást illeti, kedden Sydney nyugati felében 46 Celsius-fokot mértek. A meteorológusok előrejelzése szerint valamelyest enyhülhet a rekkenő hőség csütörtökön és pénteken, ám hétvégére visszatér a 40 fok feletti kánikula.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a folyamatosan frissülő cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!