2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet az olasz kormány

Meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet az olasz kormány. Az új szigorítások 2021. január 31-ig lesznek érvényben. A szabályok értelmében Olaszország teljes területén kötelező a maszk viselése egész nap. Nagy nehézséget okoznak azonban az illegális bevándorlók. Szicíliában egy migránsközpontban lázadás tört ki, a menekültek szerint a hatóságok korlátozzák őket szabad mozgásukban.

  • Meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet az olasz kormány

Akár ezer eurós büntetésre is számíthat az, aki helytelenül, vagy egyáltalán nem visel maszkot Olaszországban. A házi karantént megszegők számára pedig ez az összeg elérheti az 5 ezer eurót is.

A járványügyi vészhelyzetet az itáliai kormány január végéig hosszabbította meg. Az új szabályok értelmében már nem csak zárt helyeken, ha nem az utcán, valamint a parkokban is kötelező feltenni az orrot és szájat eltakaró maszkot. A szigorú intézkedések nem meglepők: a dél-európai országban közel ötezren betegednek meg naponta.

A legfertőzöttebb régió jelenleg a nápolyi központú Campania, ahol a frissen újraválasztott baloldali vezetés folyamatosan úgy nyilatkozik, hogy ura a helyzetnek. Ehhez képest a térségben a mobil COVID kórházak vagy egyáltalán nem, vagy csak részben működnek. A fertőzések tekintetében második helyen álló Lombardia jobboldali vezetése felajánlotta segítségét a déli régiónak, jelezte, hogy átvenné a páciensek egy részét.

Míg az ország a vírus megfékezésén dolgozik és hatalmas erőfeszítéseket tesz azért, hogy ne ismétlődön meg a tavaszi katasztrófa, addig az illegálisan érkezők nem hajlandók karanténban maradni. Újabb lázadás tört ki a Szicíliai Siculiana településen, egy szállodából kialakított migránsközpontban. Egy csoport Tunéziából érkező bevándorló matracokat gyújtott fel a lakhelyén, továbbá rendőrökre támadt azért, mert úgy vélte a hatóságok korlátozzák szabad mozgásukban.

Az újonnan érkezett - sok esetben koronavírussal fertőzött - bevándorlók elhelyezéséről kérdezte tudósítónk Szicília tartomány tanácsosát.

A baloldali Conte kormány továbbra sem hajlandó megvédeni az ország határait és jelenleg is több karanténhajó vesztegel Szicília partjainál.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!