2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Külföld

Tesztelési fázishoz ért a koronavírus elleni oltóanyag-fejlesztés

Tesztelési fázishoz ért a koronavírus elleni oltóanyag fejlesztése az Egyesült Államokban. Az amerikai elnök szerint akár már az év vége előtt is készen lehet a szer. Az Egyesült Államokban továbbra is a világ legfertőzöttebb országa. Az elmúlt 24 órában több mint 57 ezer új esetet regisztráltak. Az USA után Brazíliában és Mexikóban regisztrálták a legtöbb megbetegedést az amerikai kontinensen.

  • Tesztelési fázishoz ért a koronavírus elleni oltóanyag-fejlesztés

Az amerikai elnök meglátogatta a Moderna biotechnológiai vállalatot, ahol koronavírus elleni oltóanyagot fejlesztik.

A kutatás elérte a harmadik fázist, és 30 ezer önkéntessel az eddigi legnagyobb klinikai teszteléskísérlet kezdődött.

Az Egyesült Államok továbbra is a világ legfertőzöttebb országa. Egy nap alatt több mint 57 ezer új esetet regisztráltak, így már csaknem 4 és fél millióan betegedtek meg az országban.

Változatlanul heves a járvány Arizonában Ohióban, Kaliforniában, Floridában, Minnesotában, Indianában, Washingtonban és Texasban is. Utóbbi államban egy nap alatt 700-zal nőtt a fertőzöttek száma.

Kentuckyban újra bezárják két hétre a bárokat és korlátozzák az éttermekben a férőhelyek számát.

Kaliforniában kapták el legtöbben a vírust. A kormányzó azt kérte az emberektől, hogy vegyék végre komolyan a járványt.

Brazíliában meghaladta a 2,4 milliót a megbetegedések száma

Az Egyesült Államok után továbbra is Brazília a legfertőzöttebb állam az amerikai kontinensen. Már meghaladta a 2,4 milliót a megbetegedések száma. Az elmúlt napon 3 ezer új esetet jelentettek. A brazil elnök visszatért Planalto-palotába, miután negatív lett a tesztje. Brazíliában az utolsó fázisnál tart a koronavírus elleni oltás-fejlesztés. Az önkénteseket már a São Paulo Egyetemen tesztelik.

Egy nap alatt közel 5 ezer új fertőzöttet regisztráltak Mexikóban is. Latin-Amerikában itt diagnosztizálták a második legtöbb megbetegedést.

Mexikóban eddig közel 400 ezer embernél mutatták ki a vírust és 44 ezeren vesztették életüket a betegségben.

Kiengedték a kórházból a bolíviai ügyvivő államfőt, akinél korábban kimutatták a fertőzést. Majdnem a teljes bolíviai kormány elkapta már a vírust.

Bolíviában az elmúlt napon 1752 új esetről számoltak be. A leginkább érintett terült, a főváros, La Paz és környéke. A dél amerikai országban már átlépte a 71 ezret a megbetegedések száma.

A világon 16 426 919 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 653 353, a gyógyultaké pedig 9 531 059 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint. 

Hír TV/MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!