2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Meghaladta a 103 milliót a fertőzöttek száma

Átlépte a 103 és fél milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világban, a járványnak már több mint 2 millió áldozata van, 75 millióan viszont meggyógyultak. Továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország, ott eddig 26 és fél millióan kapták el a vírust.

  • Meghaladta a 103 milliót a fertőzöttek száma

Megkezdődött a legidősebb korosztály beoltása Rio de Janeiro-ban. Kínai vakcinát használnak. A brazil nagyvárosban a Sinovac cég CoronaVac szérumát elsőként egy 102 éves színész kapta meg. A vezetés terve szerint ezen a héten a 95 évesek vagy idősebbek kapják meg az első adagot, február végéig pedig minden 80 év feletti lakost beoltanak.

Az oltási kampány a fiatalabb korosztályok számára is megkezdődik. Tíz autós oltóközpontot nyitnak, akik behajtanak ezekbe, kiszállás nélkül kaphatják meg a vakcinát.

Brazília a harmadik legfertőzöttebb ország a világon. több mint 9 millióan kapták el a vírust, a 210 milliós országban.

Folyamatosan oltanak az Államokban, Ausztráliában 2 millióan kerültek karanténba

 

A koronavírus járványban leginkább érintett Egyesült Államokban a lakosságnak már majdnem 8 százaléka kapott vakcinát, de lassult az oltás üteme, miután a gyógyszercégek kevesebb adagot szállítanak, a gyártási kapacitás bővítésére hivatkozva.

Ausztráliában kétmillióan kerültek karanténba, egyetlen új fertőzött miatt. A földrésznyi ország nyugati szegletében, Perth-ben öt napig tart a zárlat. Mindenkit tesztelnek, aki kapcsolatba kerülhetett a fertőzöttel, de eddig egyetlen új beteget sem találtak.

A Távol-Keleten is szigorítanak

A Távol-Keleten is szigorítanak az óvintézkedéseken a közelgő kínai újév miatt. Dél-Koreában a hónap közepéig meghosszabbították a korlátozásokat, nehogy felerősödjön a koronavírus terjedése.

A szigorú intézkedéseknek köszönhetően alacsony szinten tudják tartani a fertőzöttek számát az 50 milliós, sűrűn lakott országban. 

A szomszédos Japánban közben felgyorsították az orvosi mélyhűtők gyártását, hogy legyen elég kapacitás a hamarosan induló oltási kampányra. A mélyhűtők alkalmasak a leghidegebben, mínusz 75 Celsius fokos tárolást igénylő Pfizer-BionTech vakcinájának tárolására is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!