2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Külföld

Megérkeztek a magyar püspökök és zarándokok Rómába + videó

Megérkeztek a magyar püspökök és zarándokok Rómába, a Lateráni Szent János Bazilikában. Az ünnepélyes szentmisével megkezdődött a Magyar Nemzeti Zarándoklat, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Kar hirdetett Ferenc pápa budapesti látogatásának évfordulójára.

  • Megérkeztek a magyar püspökök és zarándokok Rómába + videó

Ezerötszáz magyar hívő érkezett Rómába a Magyar Nemzeti Zarándoklatra. Tizenhét érsek és püspök, valamint számos pap kísérte a csoportokat. A három napos zarándoklat végén csütörtökön Ferenc pápa kihallgatáson fogadja a Vatikánban a híveket.

Németh Róbert atya, rektor, Pápai Magyar Intézet: "Egy évvel ezelőtt volt Ferenc pápa Magyarországon. Az ő apostoli látogatása nagyon sok lendületet adott az ifjúság pasztorációnak. Emlékezetes maradt a fiatalokkal való találkozója, azok a szavak azok a bátorítások, amiket a szentatya mind a fiatalok mind az elesettek, vagy éppen a mozgássérültek, vagy betegek felé tett. Azt gondolom, hogy máig mindannyiunk számára hatalmas emlék. Ennek a lelki kegyelmi ajándékát akarjuk most ezen a zarándoklaton megköszönni ezért kerekedtünk fel és jöttünk ide Rómába.

Örömmel és várakozó szívvel érkeztek az örök városba a magyar zarándokok, akik Szent Péter sírjánál adnak hálát és imádkoznak hazánkért, nemzetünk megújulásáért.

Németh Róbert atya: "Mint minden pápával való találkozótól azt várjuk, hogy Ferenc pápa most is lelkesít bennünket. Gyökereinkre, keresztény alapjainkra emlékeztet, amire ha építünk, amit ha figyelembe veszünk akkor azt gondolom hogy szép és virágzó jövőnk lehet."

A zarándoklat célja, hogy a zarándokok megerősödjenek hitükben. A négy nagy római bazilika és az apostolok sírjának felkeresésével elmélyítik hitüket.

Veres András, püspök, elnök, Katolikus Püspöki Kar: "Úgy illik, hogy akiket meglátogatnak azok saját otthonában is az illetőt viszont meglátogassák és azon az októberi találkozón mikor szentatyának felvetettem hogy jönnénk egy nemzeti zarándoklattal lelkesen fogadta a hírt azt mondta hogy intézze és örömmel és hála istennek itt vagyunk azután fogad bennünket a szentatya személyesen -mesélte Veres András püspök."

Veres András püspök arra is emlékeztetett, hogy a tavalyi budapesti zarándoklat napjaiban a béke szigete volt a főváros.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!