2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Megbénítja Nagy-Britanniát a hó

Hír TV

2017. december 11., hétfő 08:53

Több tízezren ragadtak a repülőtereken Európa-szerte, mert a Nagy-Britanniát sújtó havazás miatt nem indít és nem fogad járatokat a legnagyobb londoni reptér, valamint a birminghami légikikötő sem. A szigetországban a vonat- és buszközlekedés is akadozik.

A londoni Heathrow reptéren a napok óta szakadó hó miatt szinte az összes járatot törölték; és egyelőre arra sincs esély, hogy az utasok másik időpontra vegyenek jegyet.

A reptér tájékoztatása szerint éppen az odafagyott jeget távolítják el a repülőgépekről. A legtöbben a British Airwaysszel utaztak volna, a légitársaság csak vasárnap több mint 140 rövid távú járatot és 26 hosszú távú járatot törölt.

Az európai országokból érkező repülők nagy része pedig nem tudott leszállni Londonban az ítéletidő miatt, a legtöbbnek vissza is kellett térnie az indulás helyére. Legkevesebb 20 ezren ragadtak így az európai reptereken. A birminghami légikikötő sem fogad vagy indít járatokat.

Közben a vonatok sem járnak, vagy több órát késnek a szigetország középső részén, ahol a vasúti síneket is vastag hótakaró borítja. A hó a közúti közlekedést is hátráltatja, a buszok csak hatalmas kerülővel, vagy egyáltalán nem járnak.

A legtöbb hó Walesben hullott, egyes helyeken 30 centiméteres hóréteg borítja a talajt. A környéken több ezer család maradt áram nélkül.

A havazás nemsokára Skóciát is eléri, Angliában pedig fagyokra és akár 130 kilométeres szélre lehet számítani a következő napokban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!