2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Még mindig aktív az Iszlám Állam Irakban

Hír TV

2018. február 21., szerda 09:03, frissítve: szerda 09:23

Bagdad már bejelentette a háború végét és az Iszlám Állam teljes legyőzését, a dzsihadisták azonban még mindig képesek nagyszabású hadműveletekre. A terrorszervezet fegyveresei 27 kormánypárti milicistát mészároltak le – jelentette a Daily Mail honlapján. A támadás Hawija régióban történt, 300 kilométerre északra Bagdadtól. Az Iszlám Állam fegyveresei az iraki hadsereg egyenruhájába öltöztek, és egy ellenőrző pontot hoztak az úton: a Hasd el Shabi síita milícia tagjait arra kérték, szálljanak ki a járművekből, mert átvizsgálják őket. Ekkor zúdítottak rájuk golyózáport. Az áldozatok legtöbbjét le is fejezték.

Egy michigani középiskolában lefújták azt a tombolával együtt szervezett jótékonysági vacsorát, amelyet a helyi amerikaifutball-csapat támogatására szerveztek. A USA Today honlapján olvasható írás szerint a tombola fődíja egy AR–15-ös félautomata fegyver volt, ugyanaz a típus, amellyel egy elmebeteg fiatal 17 embert gyilkolt meg egy floridai középiskolában. Az Egyesült Államokban 8 millió AR–15-ös fegyver lehet magánkezekben.

Donald Trump minden idők leggazdagabb amerikai elnöke – írja a Business Insider honlapján. Trump az első milliárdos amerikai elnök, teljes vagyonát 3,1 milliárd dollárra becsülik. Egészen Trumpig George Washingtont tekintették a leggazdagabb elnöknek: vagyona meghaladta az 525 millió dollárt annak mai értékén számolva. Washington jövedelme 1789-ben a teljes amerikai költségvetés duplája volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!