2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Külföld

Még az olasz baloldali pártok közül is több tömörülés elfogadhatatlannak tartja a menekültügyi egyezményt + videó

Ellenzi az Európai Unió bevándorlást elősegítő politikáját az olasz jobboldali Liga. A Fidesz-KDNP-hez hasonlóan, a Matteo Salvini vezette párt sem szavazta meg a migrációs paktumot. Sőt, még az olasz baloldal szerint is visszalépést jelent a menekült-ügyi egyezmény.

  • Még az olasz baloldali pártok közül is több tömörülés elfogadhatatlannak tartja a menekültügyi egyezményt + videó

"Megosztja az olasz kormánykoalíció pártjait a Brüsszelben tegnap szavazásra bocsátott migrációs paktum megítélése. Az olasz jobboldali alakulatok egymástól eltérő módon szavaztak tegnap Brüsszelben. Matteo Piantedosi belügyminiszter a létező legjobb kompromisszumnak nevezet.

Ugyanakkor megelégedését is kifejezte a migrációra vonatkozó új irányelvekkel kapcsolatban. Antonio Tajani a Hajrá Olaszország elnöke fontos lépésnek tartja, pártja igennel szavazott a paktum összes cikkelyére.

A legnagyobb kormánypárt az Olasz Testvérek politikusai a tízből négy cikkelyt elutasítottak. Nicola Procaccini a párt európai parlamenti képviselője úgy nyilatkozott az életmentés és a menedékkérelmek szelekciója szempontjából előrelépést jelent a paktum.

A migrációs nyomás megállítására irányuló elszánt politikát azonban csak a júniusi választásokat követően lehet kidolgozni az unióban. A Matteo Salvini vezette Liga képviselői a paktum egyetlen cikkelyét sem szavazták meg.

Salvini úgy nyilatkozott Olaszország újra egyedül maradt a migrációs problémával, nincsenek valódi törekvések az indulások megfékezésére. A Liga főtitkára hozzáfűzte jobboldali többség szükséges Brüsszelben az illegális bevándorlás megállításához.

A baloldali Demokrata Párt is komoly kritikát fogalmazott meg a kérdésben. Véleményük szerint a paktum egyetlen problémát sem old meg, Itáliának azonban továbbra is egyedül kell megküzdenie a migrációs kihívással."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!