2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Matteo Salvini ellen tüntettek Emilia Romagna tartományban

Matteo Salvini kampánygyűlést tartott Reggio Emilia városban, amivel egyidőben bírálói is tüntettek. A tartományban csak januárban rendeznek helyhatósági választást, de az olasz pártok már most intenzíven kampányolnak. A tét óriási: ha a volt kommunisták fellegvárának számító tartományt Salvini elhódítja a Demokrata Párttól, abba a római baloldali koalíciós kormány is belebukhat.

  • Matteo Salvini ellen tüntettek Emilia Romagna tartományban

Reggio Emilia város főterén tüntettek a szardíniák. Egyikük azt írta transzparensére, hogy Reggio Emilia nem harap rá a csalira.

A csali pedig Matteo Salvini, illetve az általa vezetett Liga. A radikális, bevándorlásellenes párt az 5 Csillagos koalíció felbomlása óta folyamatosan erősödik. Októberben kiütéses arányú, 57%-os győzelmet aratott Umbria tartományban, amit az elmúlt fél évszázadban kizárólag a baloldal kormányzott.

Salvini lendülete az Emilia-Romagna tartományban esedékes januári választáson is kitarthat. Ennek megakadályozására alakult meg a szardíniák mozgalma, eleinte csak fiatalokból, akik Salvini kampányrendezvényeivel egyidőben tartották tüntetéseiket.

Ha Umbria után a volt kommunisták fellegvárában, a ma is a baloldali Demokrata Párt kormányozta Emilia Romagna tartományban is győzni tud Salvini, abba belebukhat a baloldali római kormánykoalíció. Ha előrehozott választást tartanak, azt szövetségeseivel – a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszországgal és Giorgia Meloni vezette Olasz Fivérekkel együtt - könnyedén megnyerheti a legerősebb olasz párt, vagyis a Liga. A volt belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes Matteo Salvini ezután miniszterelnökként térhetne vissza a hatalomba Olaszországban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!