2019. május 21.,
kedd, Konstantin napja

Matteo Salvini: Az EU jelenlegi vezetői Európa ellenségei

Hír TV

2019. május 17., péntek 19:03

Európa ellenségeinek nevezte az Unió vezetőit Matteo Salvini. Az olasz miniszterelnök-helyettes szerint ugyanis a szocialisták rémálommá változtatták az európai álmot. A Liga vezetője a bevándorlók visszaküldését szorgalmazta és Európa iszlamizációja ellen is felszólalt.

Nyitottabb, szolidárisabb és fenntarthatóbb társadalmat hozhat létre Európában az új generáció – hangzik el Frans Timmermans római kampányvideójában. Az Európai Bizottság alelnöke, aki egyben a szocialisták csúcsjelöltje „Ki változtathatja meg Európát?” címen közzétett videóján olaszul buzdít voksolásra.

Felmérések szerint azonban ellenzéki balközép demokraták támogatottsága nem éri el a 20 százalékot, míg a Matteo Salvini vezette bevándorlásellenes Liga továbbra is a legerősebb olasz pártnak számít, 35,7 százalékkal. Timmermans kampányára az olasz miniszterelnök-helyettes külföldi újságírók előtt úgy reagált, a jelenlegi uniós vezetők az európai álmot rémálommá és egy ketreccé változtatták.

Salvini hozzátette, ha megkérdeznénk az embereket, tízből nyolcan nem kérnének az Unióból. Ő ellenben hangsúlyozta, egy olyan Európáért száll síkra, ahol az Unió kevesebb jogkörrel rendelkezik. A bevándorlásellenes Liga vezetője az illegális bevándorlók visszaküldése szorgalmazta és Európa iszlamizációja ellen is felszólalt.

Hír TV