2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Más hírhedt merénylőkkel is szimpatizált könyveiben a feltételezett elkövető egy szlovák lap szerint

Megértést tanúsított két másik szlovákiai merénylő iránt, valamint megemlített több, a világban történt tömeggyilkosságot, és az erőszak elfogadhatóságán is töprengett az általa írt könyvekben a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet feltételezett elkövetője - jelentette a Dennik N című szlovák napilap.

  • Más hírhedt merénylőkkel is szimpatizált könyveiben a feltételezett elkövető egy szlovák lap szerint

Az ügyészség által csak Juraj C.-ként azonosított 71 éves gyanúsított - aki amatőr költőként három verseskötetet adott ki - a lap szerint amellett, hogy egyik könyvében leírta azt is, hogy esetleg bepereli Ficót, szimpátiáját fejezte ki Lubomir Harman iránt, aki 2010-ben hét embert ölt meg, és több mint egy tucatot megsebesített, valamint méltatta a Juhász Milan nevű rendőrt is, aki 2012-ben három embert lőtt le, két másikat pedig megsebesített.

Juhász esete azért is keltett figyelmet, mert áldozatai egy roma család tagjai voltak, Juraj C. pedig korábban is hangot adott faji előítéleteinek a romákkal szemben. A Dennik N. által idézett könyvében a férfi aggodalmát fejezte ki a Szlovákiában népes kisebbséget alkotó romák miatt, akiket a bűnözés daganatának nevezett. 2015-ben megjelent, Etafa című, a cigányokról és romákról alcímet viselő könyvének előszavában ugyanakkor elismerő szavakkal is illette a roma kisebbséget, hozzátéve, hogy szakemberek, és a nagyközönség körében is konstruktív vitát szeretne kezdeményezni a kérdésben.

Könyvében e mellett más vérengzéseket is felidézett, köztük a Charlie Hebdo című szatirikus újság párizsi irodájában 2015-ben végrehajtott, valamint a norvég Anders Breivik által 2011 júliusában elkövetett tömeggyilkosságokat.

Fotó: Reuters/Radovan Stoklasa

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!