2022. 07. 03. Vasárnap Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Külföld

Mark Rutte: Magyarországnak igaza volt

Pár napja még másképp vélekedett a holland kormányfő.

„Azt gondolom, hogy a teljes kép megértéséhez el kell ismernünk, hogy Magyarország, Szlovákia és Csehország nehéz helyzetben vannak, mert  orosz olajat használnak, a finomítóik pedig csak ezzel a bizonyos nyersolajjal működnek” – nyilatkozta a Politicónak Mark Rutte holland miniszterelnök a hétfő-keddi EU-csúcs első napjának végén.

Ebben az értelemben tehát szerintem igazuk van”

– tette hozzá a holland kormányfő, aki néhány nappal ezelőtt a CNBC amerikai tévécsatornának adott interjújában még úgy fogalmazott: bár Magyarország ellenáll a hatodik EU-s szankciócsomagnak, a végén el fogja azt fogadni.

Mark Rutte a most elfogadott megállapodásról úgy vélekedett, nem igaz, hogy az olajvásárlás lehetőségének további biztosítása Orbán Viktor nagy győzelme lenne. Jelezte ugyanakkor, hogy nem csak Magyarország fejezte ki aggodalmát az olajembargó saját gazdaságára gyakorolt hatása miatt.

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Bart Maat

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jégcsuszamlás történt a Dolomitokban

Legalább hatan vesztették életüket vasárnap az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmoladának lejtőin egy jégcsuszamlás következtében.

Az abortuszt népszerűsíti a Fehér Ház

Kiskorúak számára népszerűsítette az abortuszt a Fehér Ház. Miután a demokraták elvesztették a Legfelsőbb Bíróságon az abortusz szabályozásáról szóló tárgyalást, a jog, hogy engedélyezzék a művi terhességmegszakítást, átkerült a tagállamok hatáskörébe.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!