2020. november 28.,
szombat, Stefánia napja

Már pár héten belül nagyon lecsökken a gyógyultak zömében az antitestek száma

MTI

2020. szeptember 3., csütörtök 07:00

Már pár héten belül nagyon visszaesik a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak zömének szervezetében az antitestek jelenléte - fedezték fel Izraelben plazmadonorok vizsgálata során.

Az MDA sürgősségi betegellátó szerdán tette közzé adatait. A vizsgált gyógyultak között olyanok is voltak, akik négyszer is adtak vérplazmát, és 90 százalékuknál egyértelműen fokozatosan visszaesett az antitestek száma. Ráadásul a vérvizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a betegségből kilábaltak 17 százalékának szervezete egyáltalán nem termelt antitestet.

Izraelben egyébként a gyógyultaknak csak igen kis hányada volt hajlandó plazmát adományozni, hogy megmentse más betegek életét, a nagyjából százezer közül mindössze 1300 lett donor.

 

Rakétatámadást hajtott végre Izrael egy szíriai légitámaszpont ellen

Rakétatámadást hajtott végre Izrael egy szíriai légitámaszpont ellen szerdán éjjel - adta hírül a SANA szíriai hírügynökség.

Az arab ország légvédelme - a közlés szerint - a harci repülőkről indított rakéták többségét megsemmisítette, és a támadás csupán anyagi károkat okozott. Arra nem tért ki a jelentés, hogy a károk a célpontban, a Damaszkusztól délre fekvő támaszponton keletkeztek-e.

Izrael hétfőn is légicsapást mért szíriai területre a kormányerők és a velük szövetséges, iránbarát milíciák fegyvereseit célozva. Abban a támadásban a dpa német hírügynökség értesülése szerint legalább 11-en meghaltak, az AP amerikai hírügynökség viszont két halottról adott hírt és hét sebesültről.

Június óta Szíria legalább kilenc légitámadással vádolta meg Izraelt, amely csak ritkán kommentálja akcióit. A szerda éjjeliről sem volt hajlandó nyilatkozni hadseregének szóvivője.

 

MTI