2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Már közel 350 áldozata van a földrengésnek, és a szám még nőhet

347-re emelkedett a vasárnapi földrengés halálos áldozatainak száma Indonéziában – írja a CNN a helyi állami hírügynökség jelentésére hivatkozva. A természeti katasztrófában mintegy 1500-an megsérültek, és 165 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

  • Már közel 350 áldozata van a földrengésnek, és a szám még nőhet

Kétszázan lehettek az egyik mecsetben, amikor összedőlt az épület és többeket maga alá temetett. Az eltűntek közt van egy fiatal sprintert, aki imádkozni ment, és azóta nem látták. 3 nappal a földrengés után egyre kevesebb a remény, hogy túlélőkre bukkanjanak a romok alatt.

„A mecset betemette. Csak erre tudok gondolni és várni. Jött egy munkagép, remélem, ki tudjuk emelni a testét” – mondta a futó nagybátyja.

Lalu Muhammad Zohri júliusban a U20-as atlétika-vb-n aranyérmet szerzett 100 méteres síkfutásban.

A vasárnapi, a Richter skála szerinti 6,9-es erősségű földrengés a környék épületeinek 80 százaléka romba döntötte, tízezreket váltak földönfutóvá. Ők táborokban töltik az éjszakát.

„Még nem jött segély. Barátoktól, rokonoktól kaptunk segítséget Lombokról” – mondta egy nő.

Lombok szigete népszerű turistahely Indonéziában. Több ezer embert kellett hazajuttatni a hajókkal. „A parton, de a szigeten sincs áram. Enni és innivaló viszont igen. Mindenki nagyon segítőkész, és gondoskodnak rólunk. Épületünkben volt egy generátor, így kaptunk áramot, fel tudtuk tölteni a telefonunkat és mindenkit akit kellett, felhívtuk” – mondta egy turista.

Azok a turisták, akiket már kimenekítettek a szigetről, repülővel tudnak továbbutazni.

„Az indonéz turisztikai minisztérium a közlekedési tárcával együttműködve a haditengerészettel és a rendőrséggel karöltve menekítették ki a turistákat. A hadsereg és a rendőrök a Gilis-szigeteket átkutatják, hogy biztosak legyenek, senkit nem hagytunk ott.”

Az ázsiai szigetország az úgynevezett Tűzgyűrűn, fekszik. A két kéreglemez találkozásánál gyakoriak a földrengések, és a vulkánkitörések.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!