2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Már Európában is súlyos károkat okoz az afrikai sertéspestis járvány

Több mint 34 ezer sertést kellett leölni Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában a térségben jelen levő afrikai sertéspestis járvány miatt, az országok illetékes minisztériumai a járvány megfékezésén dolgoznak.

  • Már Európában is súlyos károkat okoz az afrikai sertéspestis járvány

A szerbiai mezőgazdasági minisztérium pénteken közölte, hogy folyamatosan ellenőrzik a házisertés- és a vaddisznóállományt, és mindent megtesznek a fertőzés terjedésének a megfékezése érdekében.

A tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy a betegséget okozó vírus a vaddisznók és a sertések körében terjed, az emberre nem veszélyes.

A járvány júniusi kitörése óta Szerbiában 18 ezer, Bosznia-Hercegovinában 13 ezer, Horvátországban pedig háromezer sertést és vaddisznót pusztítottak el a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

A tenyésztők a Nova.rs szerbiai hírportál beszámolója szerint eközben attól félnek, hogy az illetékesek a járvány megfékezése érdekében az egészséges sertésállományt is meg akarják majd semmisíteni az érintett telepeken, illetve abban reménykednek, hogy az elpusztított állatokért kártérítést kaphatnak az államtól. Eddig csak a horvát kormány jelentette be, hogy 7,5 millió euró (2,88 milliárd forint) értékben kártalanítja a gazdákat.

Fotó: Pannonrtv.com/Huszár Dániel

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!