2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Már elérte Berlint, de megfékezték

Megfékezték pénteken a Berlin közelében pusztító erdőtüzet, amelynek füstje elérte a német főváros területét.

  • Már elérte Berlint, de megfékezték

„A lángok terjedését sikerült megállítani, és sikerült ellenőrzés alá vonni a tűz martalékává lett terület nagy részét” - nyilatkozott Karl-Heinz Schröter, a Berlin körül elterülő Brandenburg tartomány belügyminisztere.

Az erdőtűz csütörtökön keletkezett, a fővárostól délnyugatra nagyjából 50 kilométerre, a Jüteborg nevű kisváros térségében. Péntek reggelre már 400 hektáron, egy 530 futballpálya nagyságú területen pusztított.

A lángok megfékezésén 600-an dolgoznak, a tűzoltókat a katasztrófavédelem, a német hadsereg (Bundeswehr) és a szövetségi rendőrség is támogatja, helikoptereket és vízágyúkat is bevetettek.

Az oltás a lakosságot fenyegető közvetlen veszély elhárítása után is még sokáig tarthat, az utolsó tűzfészkek kioltásáig több nap telhet el - mondta a miniszter.

„A munkát nehezíti, hogy a talajban jelentős mennyiségben vannak második világháborús gránátok és bombák, már több robbanás is történt” - jelentette a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság, amely szerint a katasztrófának nincs sérültje.

A tűz miatt csütörtökön kiürítettek három községet, több mint 500 embernek kellett elhagyni az otthonát.

A füst péntekre virradóra elérte Berlint, de délelőtt megfordult a szél és így megszűnt az égett szag.

Németország több régióját hónapok óta aszály sújtja, Berlinben és Brandenburgban április óta nem hullott számottevő csapadék.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!