2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Már Dél-Amerikából is érkeznek menekültek Európába

Tömegesen érkeznek venezuelai állampolgárok az Európai Unióba. A dél-amerikai országot 5 éve sújtja gazdasági válság, eddig több mint kétmillióan vándoroltak el. Venezuela fővárosában az áramkimaradások miatt több órára le kellett állítani a metrót. A helyi áramszolgáltató vállalat vezetője ellenzéki szabotázs történt.

  • Már Dél-Amerikából is érkeznek menekültek Európába

A Venezuelát sújtó áramkimaradások miatt a városi közlekedési vállalat leállította a földalatti járatokat a dél-amerikai ország fővárosában. Az intézkedésről Twitteren értesítették az utasokat. A város keleti és középső része körül-belül egy órán át volt sötét.

„Ami nemzeti szinten történik az inflációval, az árammal az nagyon súlyos. Úgy érzem, hogy visszafelé haladunk ahelyett, hogy megoldásokat találnánk. Minden egyre kisebb lesz. Ez aggaszt. Két gyerekem van, nagyon félek” – mondta egy Caracas-i lakos.

A Corpoelec állami energetikai vállalat vezetője az állami tévében magyarázkodott az áramkimaradások miatt. Szerinte Caracas külvárosában átvágtak egy vezetéket, amiről a kormány azt feltételezi, hogy szabotázs volt és ellenzéki erők állnak a hátterében. A metró leállás a csúcsforgalom idején történt, 40 megállót érintett egy olyan vonalon, ahol átlagosan naponta 3 millió ember utazik.

„Nincs földfelszíni közlekedés, nincs metró. Nincs világítás és nincsenek szolgáltatások. Sorba állunk élelemért, de nincs élelem. Semmi nincs” – mondta egy másik helyi lakos.

Venezuela 5 éve van mély politikai és gazdasági válságban. A Nemzetközi Migrációs Szervezet és az ENSZ adatai szerint mintegy 2 millió 300 ezer venezuelai hagyta el hazáját. A hiperinfláció, illetve az élelem- és gyógyszerhiány elől a legtöbben Kolumbiába, Ecuadorba , Peruba és Brazíliába menekültek. A válsághelyzet miatt rendkívüli ülést hívott össze az Amerikai Államok Szervezetének Állandó Tanácsa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!