2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Már a szörfözés is rasszista

Folytatódtak az erőszakos antirasszista tüntetések az Egyesült Államokban. Portlandben gyújtogattak, barikádokat emeltek, és kövekkel, illetve egyéb tárgyakkal dobálták meg a rendőröket. Eközben a radikális baloldal újabb célpontot talált. Egy újság szerint már a szörfözés is rasszistának számít.

  • Már a szörfözés is rasszista

Feldühödött antirasszista tüntetők gyújtogattak Portlandben. Az oregoni városban ez a kép megszokottá vált az elmúlt 2 hónapban.

A tiltakozók ismét a rendőri erőszak és a faji megkülönböztetés ellen emelték fel szavukat. Azonban amiatt is nemtetszésüknek adtak hangot, hogy a kormány szövetségi erőket küldött a városba az erőszakos megmozdulások miatt.

A kormányzó kérésére azonban csütörtöktől fokozatosan kivonulnak a rendfenntartók Portlandből. A politikus szerint a Nemzeti Gárda jelenléte csak fokozta a feszültséget. A véres zavargások kezelését ezért teljes egészében a tagállami és a városi rendfenntartók veszik át.

Portlandben ismét gyújtogattak, barikádokat emeltek, és kövekkel, illetve egyéb tárgyakkal dobálták meg a rendőröket. A hatóságok füst- és hanggránáttal, valamint könnygázzal válaszoltak.

Az antirasszista megmozdulások - amelyek elemzők szerin egyértelműen az elnökválasztási kampány szerves részévé váltak -, az Egyesült Államok jelenlegi vezetője ellen irányulnak, és a demokraták elnökjelöltjének támogatottságát növelik.

A tüntetések hatására egyre több dolgot nyilvánítanak rasszistának. Legutóbb a szörfözésről derült ki, hogy az.

A San Franciscó-i SF Weekly szerint a hullámlovaglással az a probléma, hogy főleg heteroszexuális, fehér férfiak űzik, és egyébként is drágának számít, tehát a szegényebb, színes bőrű családok nem tudják megengedni maguknak.

A San Franciscó-i szörf társaság társalapítója elmondta: nagyon szomorú, hogy az óceánban való fürdés egy fehér, heteroszexuális embereknek fenntartott kiváltságnak számít.

De nem csak a szörfözés az egyetlen sport, amelyet már rasszistának tituláltak.

Korábban az ausztrál közrádióban hangzott el, hogy a sakk is rasszista, mivel a játékban a kezdő lépést a fehér bábu teszi meg.

A radikális baloldal emellett számos szobrot és emlékművet gyalázott már meg az elmúlt két hónapban a rasszizmus jegyében.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!